Ieri, 24 noiembrie, politistii rutieri din Neamt, sprijiniti de zeci de politisti din 8 judete și din București, au continuat megaoperațiunea de depistare a șoferilor care încalcă legea pe șoselele din județ (Amănunte AICI). Actiunile au loc pe fondul unui număr record de accidente înregistrate ăn primele 10 luni ale anului, soldate în total cu 44 de morti.

În doar 8 ore (două actiuni a câte 4 ore fiecare), au fost depistati 3 șoferi beți și 5 șoferi drogati. În total, au fost retinute 43 de permise (mai mult de 5 permise pe oră) și s-au aplicat peste 370 de sanctiuni.

Comunicat IPJ Neamt:

La data de 24 noiembrie a.c., în intervalele orare 09:00-13:00 și 18:00-22:00, sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț, alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

376 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 130 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 44 de abateri ale pietonilor, 23 abateri ale bicicliștilor, 10 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 4 depăşiri neregulamentare şi 165 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 56 de polițiști aflați în teren au reținut 43 de premise de conducere și au retras 24 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 8 infracțiuni, 3 privind consumul de alcool cu valori cuprinse între 0,45 și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat și 5 infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină în trei dintre cazuri, canabis și THC-5.

Din păcate, unele dintre aceste infracțiuni au fost constatate cumulat cu alte contravenții, fapt care sporește riscul rutier și expune ceilalți participanți la trafic la o posibilitate crescută de implicare într-un eveniment rutier.

Exemplu:

La data de 24 noiembrie a.c., un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Neamţ a oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Bacău, acesta fiind depistat depășind limita de viteză maxim admisă cu mai mult de 50 km/h.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Acțiunile vor continua și în zilele următoare, când ne dorim să înregistrăm cât mai puține astfel de abateri.

I.C.

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Au venit politisti din 8 judete? De ce? Pentru ca au iesit masiv la pensie inainte de 40 ani si cei care inca nu au iesit nu se descurca. Pe cei ce au iesit, cautati-i la CJ- consilieri ai presedintelui, la Primarie, consilieri ai primarului si peste tot, la stat, unde nu se poate fara militieni pensionari.

  2. Ca idee, aveti o exprimare de cacat! Nu puteti face niste perosoane pe fata drogate sau betive. Cred ca ar trebui sa mai lucrati la exprimare. (Persoane sub influenta …) felicitari!

  3. Important este faptul ca sunt făcute controale în trafic. Dacă sunt persoane autorizate mai contează câți ani au? Felicitări celor care realizează astfel de acțiuni. Vrem siguranță în trafic și pentru pietonii care uneori sunt forțați sa fuga pe trecerile de pietoni datorita grabei conducătorilor auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.