”Solutiile” gasite de specialistii din CJ Neamt, de cei de la Drumuri Nationale si altii de prin tot felul de comisii de specialitate, ”revolutioneaza” domeniul sigurantei rutiere.

Daca a fost nevoie de morti, raniti, vreo patru presedinti de Consiliu Judetean, de nu stiu cate vizite de lucru si de multi, multi ani pentru ca largirea unei intrari si a unei iesiri de pe un drum judetean sa fie prezentata drept ”solutie” pentru reducerea numarului de accidente in intersectia de la Girov, inseamna ca la Neamt avem doctori in siguranta rutiera.

Nu trebuie sa fii un mare specialist in domeniul drumurilor, ci poti sa fii un simplu participant la trafic, sa-ti poti da seama ca in intersectia respectiva nu se face latceva, decat frectie la picior de lemn.

Intelegem ca initial s-a ajuns la concluzia ca acolo trebuie facut un sens giratoriu, care intr-adevar ar fi fost extrem de eficient dar, nu s-a putut pune in practica pentru ca, spun specialistii, nu ar fi destul spatiu.

Asa ca, decat sa nu se faca nimic, probabil ca din cauza presiunilor mediatice, cineva s-a gandit ca totusi sa se faca o banda de intrare de pe drumul national, pe drumul judetean spre Roznov si o banda de iesire de pe judetean pe national, dinspre Roznov spre Roman. Practic, nimic, pentru ca traversarea drumului national de pe drumul judetean se va face exact in aceleasi conditii si cu exact acelasi risc de producere a unor grave accidente.

De fapt, masura implementata acolo, este una de fluidizare a traficului, nicidecum de scadere a riscului de producere a accidentelor.

Din informatiile obtinute de la CJ Neamt, aflam ca in aproximativ doua saptamani, se vor finaliza lucrarile la asa-zisa solutie si este posibil ca ”specialistii” de la Neamt sa fie asaltati cu propuneri de colaborare din partea unor mari companii de drumuri si autostrazi din toata Europa, care se chinuie de ani de zile sa aplice astfel de metode de siguranta rutiera, dar nu reusesc sa-si dea seama cum se face asta cu cateva bascule de asfalt si mai multe luni de zile de lucrari.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. O mare prostie la ce s a facut acolo.trebuia semnalizata intersectia de la distanta cu panouri luminoase.nu au facut nimic benefic,o as vedeti ca vor Mai fi accidente acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.