In timp ce Politia Neamt este zguduita din temelii in scandalul incercarii de musamalizare a ”Cazului Roznov”, un site de stiri false, neasumat, continua sa-si faca de cap de peste un an de zile, sub ochii nepasatori sau neputinciosi ai institutiilor de forta de care Romania nu duce deloc lipsa, printre acestea fiind si Politia Neamt.

Ultima isprava a celor din spatele site-ului anonymouspiatraneamt, este un indemn pe fata la asasinarea unui jurnalist. Instigarea la crima apare pe site sub forma unui joc intitulat ”Împușcă-l pe Vinca!”. Este vorba despre cunoscutul jurnalist nemtean Daniel Vinca de la site-ul de stiri Vestea.net. Desi poate unora li se pare o gluma nevinovata, indemnul este unul cat se poate de serios si reprezinta o infractiune grava, pentru ca asa-zisul joc contine numele real al unei persoane dar si poza reala a celui care ar trebui asasinat. O minte fara toate tiglele pe casa ar putea trece cu usurinta de la joc la punerea instigarii in aplicare in viata reala, deci cel/cei care au facut public un astfel de mesaj fara acceptul persoanei vizate, ar fi trebuit sa primeasca acum apa cu portia in arestul IPJ Neamt, sau sa fie in perfuzii intr-un salon de Psihiatrie.

Pe acelasi site au aparut mai multe amenintari sub forma unor asa-zise articole de presa la adresa unor jurnalisti incomozi din Neamt, la adresa familiilor lor, fiind publicate amenintari chiar si la adresa copiilor lui Daniel Vinca. Toate informatiile prezentate in site sunt fara niciun fel de suport in realitate, sunt pure inventii facute publice in limbaj de cea mai joasa speta, cu pretentia de mari dezvaluiri, care de fapt sunt doar produsul unor minti bolnave.

Site-ul amintit abunda in astfel de exemple, care daca ar fi fost publicate pe un site asumat, autorul ar fi fost demult dupa gratii. In luna martie era publicat un montaj foto in care viceprimarul comunei Poiana Teiului aparea spanzurat in fata primariei, mesajul fiind ca acesta ar trebui omorât (Detalii AICI).

Acelasi joc aparent nevinovat dar care foloseste nume si poze reale, a fost creat si impotriva unui politist local din Piatra Neamt, in urma cu doua zile, tot sub indemnul ”Împușcă-l!

Desi exista mai multe dosare penale in care sunt cercetate infractiunile comise pe site-ul respectiv, asmilitate terorismului online, pana acum nu au avut nicio finalitate, iar cei care sunt in spatele lui (unul dintre ei este un ziarist cunoscut opiniei publice si ca ”trompeta PSD Neamt”) le rad in fata anchetatorilor, publicand articole prin care-i ironizeaza pe acestia: ”nu aveti cum sa ne prindeti”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.