Este jale la Serviciul Permise si Înmatriculari Neamt. Candidatii au ajuns sa fie programati la proba practica dupa 6-7 luni de zile de la promovarea examenului teoretic.

Situatia a aparut inca de anul trecut, in special pentru cei care vor sa obtina categoriile C; C+E, insa de la inceputul acestui an, intervalul de asteptare intre examenul de legislatie (sală) si examenul practic (oraș) a ajuns la 6 sau chiar 7 luni de zile. Problema insa, este ca intre timp, candidatilor le expira documentele de la dosar. ”Este ceva de domeniul SF. Am luat sala saptamana trecuta si astazi am fost sa ma programez pentru pentru oraș. Au spus că mai au locuri libere abia prin februarie, poate chiar martie. Au refuzat sa ma programeze chiar si atunci, pentru ca in decembrie imi expira cazierul. Cazierul este valabil 6 luni. Daca merg astazi si scot un nou cazier, tot nu ma pot programa in februarie-martie, pentru ca intre timp, expira si acesta. Cu alte cuvinte, am platit 4.000 de lei scoala de soferi si celelalte cheltuieli, dar nu pot sa dau examen. Daca ma mai amana mult, expira si scoala de soferi care este valabila un an, apoi trebuie sa o  fac din nou. Cei de la Permise se plang ca este deficit de personal si ma trimit pe mine la Prefectura. Eu am muncit si am cheltuit niste bani si tot pe mine ma trimit sa rezolv problema”, spune C.I. unul dintre candidatii care s-au trezit intr-o situatie fara iesire.

Prefectul George Lazar (Serviciul este in subordinea Prefecturii) spune ca stie despre aceasta situatie, care a aparut din cauza lipsei de personal. ”Cunosc problema si incercam sa o rezolvam. Sunt doar 4 examinatori si ar mai trebui cel putin inca 3. Am avut deja mai multe discutii la Ministerul de Interne si in perioada urmatoare se vor face demersuri pentru angajarea a inca 3 oameni la acest Serviciu. Intre timp, cei care s-au adresat Prefecturii prin petiții, au fost ajutati in ceea ce priveste problema expirarii documentelor”, a declarat George Lazar.

Conform informatiilor noastre, mai multe persoane au fost nevoite sa plateasca din nou scoala de soferi, pentru ca au fost programate extrem de tarziu la proba practica.

I.C.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. Suntem printre puținele state în uniunea europeană cu aiureală asta .
  Politia nu are nicăieri atribuții de examinări pentru obținerea permisului de conducere auto .
  Așa cum cărțile de identitate au ieșit din parohia lor și examinarea auto ar trebui scoasă .
  Nu mai vorbim de Statele Unite, acolo e deja altă galaxie .
  Iar conducerea rutiera o dai la examen cu însăși instructorul care te-a format ca șofer și știe cât cunoști .
  Numai la noi din cauză că e o chestiune de poliție ajung toți bombardierii care nu știu nici să iscălească mari șoferi.
  Nu discutam de schimbarea permisului la profesioniști, în UK totul se face exclusiv online, doar atașezi o poza noua la copia de pe permisul britanic și le trimiți pe mobil pe adresa de email .
  Și vine pe curier rapid acasă direct .
  Dar acolo internetul este la putere, ei văd imediat daca ai sau nu ai permis, și atestatele in baza de date, nu e nevoie sa te duci tu cu dosarul cu șină și un braț de hârțoage sub brat .

 2. Cică ne ajută la expirarea dosarelor, nu este adevărat, își bat joc de oameni, ce caracter jegos au ,și mai spun că au funcție, halal oameni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.