In sedinta de CJSU (Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta) desfasurata seara trecuta (24 februarie) la Prefectura Neamt, au fost stabilite locurile in care vor fi tinute in carantina persoanele suspecte de infectare cu coronavirus, daca astfel de cazuri vor apărea si un judetul Neamt. ”La nivelul judeţului Neamţ, în urma analizării locaţiilor care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de a fi infectate, s-au stabilit câteva locaţii corespunzătoare cu un total de 66 de locuri.

Protecția locațiilor de bază se va asigura, în principal, de către structurile poliției locale și, în completare,  de către Inspectoratul Județean de Jandarmi  Neamț și de către Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, prin misiuni de patrulare și intervenție”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Neamt.

Locurile in care s-au amenajat spatiile respective nu vor fi facute publice, ci vor fi tinute la secret, ni s-a comunicat de catre DSP Neamt, pentru a fi evitate tensiunile sociale de genul celor din vestul tarii, unde oamenii dintr-o comuna au protestat in urma cu doua nopti, nefiind de acord ca in localitatea lor sa fie cazate persoane suspecte de infectare cu coronavirus.

DSP Neamt a dat insa asigurari ca locurile respective au fost alese in asa fel, incat sa nu reprezinte pericol pentru comunitati.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.