Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, a impus ieri obligativitatea purtarii mastilor de protectie, in apropierea unitatilor de invatamant, cand elevii incep sau termina cursurile. ”Se stabilește obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în proximitatea unităților de învățământ din județul Neamț, la momentul sosirii și plecării elevilor”, se arata in hotararea CJSU.

De asemenea masca va fi obligatorie in spatiile publice aglomerate in aer liber, inclusiv pentru copiii de peste 5 ani. ”Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber, şi anume:

  1. a) pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent);
  2. b) la oficierea oricărui tip de eveniment;
  3. c) muzee şi alte obiective turistice;
  4. d) lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice

CJSU Neamt a adoptat si o hotarare prin care se impun noi restrictii in comuna Razboieni, unde la Centrul pentru recuperare neuropsihiatrica, exista un focar de coronavirus, fiind confirmate pozitiv aproape 200 de persoane. ”Se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, din interiorul clădirilor, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza comunei Războieni.”, informeaza Prefectura Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.