Judetul Neamt a stabilit un nou record la amenzile aplicate pentru nerespectarea restrictiilor de deplasare pe timpul starii de urgenta. Valoarea amenzilor aplicate ieri (29 aprilie) depaseste 500.000 de lei. ”În cadrul activităților desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației, la nivelul județului Neamț au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 530.000 de lei”, informeza Prefectura Neamt.

În cursul zilei de ieri, 29 aprilie, peste 280 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți în activitățile desfășurate în sistem integrat de peste 120 de polițiști locali, jandarmi și efective ale M.Ap.N.

În acest context, forțele de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 278 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare, fiind intensificate activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Totodată, 54 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la modul de respectare a restricțiilor instituite pe perioada stării de urgență”, se mai precizeaza intr-un comunicat al Prefecturii Neamt.

Conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Neamț, la data de 30.04.2020 sunt 220 de persoane aflate în carantină, 1047 persoane ieșite din carantină, 475 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, 7525 persoane ieșite din izolare.

Ionut CORFU

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.