Incepand de luni, 23 martie, pacientii din judetul Neamt infectati cu coronavirus, vor fi tratati la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, au declarat surse medicale pentru tvmneamt.ro. In acest scop, astazi, 24 martie este termenul limita pana la care pacientii din spital care nu reprezinta urgente vor fi externati, iar tratamentele si interventiile chirurgicale se suspenda, cu exceptia cazurilor urgente. Pana acum, pacientii depistati pozitiv la testele Covid 19 erau transferati la Iasi.

Aceleasi surse afirma ca pana ieri (23 martie), alte 17 persoane din judetul Neamt au fost depistate pozitiv la testul coronavirus, una dintre ele fiind o asistenta șefă la o Sectie din Spitalul Judetean Neamt, in varsta de 43 de ani. Alte 6 cadre medicale (asistente) sunt in izolare si asteapta rezultatele testelor. Toate cele 7 cadre medicale au legatura cu cazul Vasile Ouatu, omul de afaceri din Piatra Neamt decedat duminica la Iasi, dupa ce a fost infectat cu virusul Covid 19.

In total, in judetul Neamt sunt aproape 30 de persoane cu rezultat pozitiv la testul coronavirus, insa DSP Neamt nu a mai comunicat nimic oficial despre evolutia crizei coronavirus in judet, de aproape o saptamana.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.