In ultima saptamana (9-16 octombrie), 1651 de nemteni au fost depistati pozitiv la testul Sars Cov 2. 20% dintre acestia, sunt persoane vaccinate cu schema completa. In aceeasi perioada, s-au inregistrat si 51 de decese puse pe seama infectarii cu Sars Cov2, toate la persoane cu comorbididati. Doi dintre decedati erau vaccinati. ”Până astăzi, 16 octombrie, în județul Neamț au fost înregistrate 25.190 cazuri de COVID – 19 și 121 cazuri de reinfectare cu SARS Cov 2. 17.992 de persoane au fost declarate vindecate.

În intervalul 9 – 16 octombrie, au fost confirmate covid-19 pozitive 1.651 de persoane, din care 239 copii. Din cele 1.651 de persoane infectate, 314 de persoane erau vaccinate împotriva covid-19.

Au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 950 de decese. În perioada 9 – 16 octombrie au decedat 51 persoane – 22 femei si 29 bărbați, cu vârste peste 42 de ani și cu
antecendente patologice – obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, insuficiența renală și afecțiunile neoplazice fiind preponderente. 2 decese au fost înregistrate în Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, 16 în Spitalul Municipal de Urgență Roman și 32 în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Două dintre persoanele decedate erau vaccinate împotriva COVID-19, cu schemă completă, dar sufereau de multiple comorbidități.

Au fost testate până în prezent 103.799 de persoane, fiind lucrate în total 250.235 teste. În ultimele 7 zile au fost efectuate 7.900 teste, din care 58% teste rapide antigenice”, se arata intr-un comunicat DSP Neamt.

În prezent, 526 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ, în secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman fiind internate 38 de persoane.

Sunt depășite capacitățile de internare ale spitalelor județ și ale secțiilor ATI. Nu este disponibil nici un pat cu oxigen pentru pacienții covid-19 pozitivi, în niciunul din spitale. În ultimele 14 zile a crescut numărul de prezentări în UPU/CPU.

Au fost activate Planurile de reziliență fata de recrudescenta COVID-19 care au fost adaptate în funcție de situația epidemiologică din județ. Toate spitalele au mărit capacitatea de spitalizare pentru pacienții covid-19 pozitivi și suspecți, astfel încât să poată fi acoperita cererea de servicii medicale. A crescut numărul de paturi ATI, au fost reconfigurate circuitele covid-non covid astfel încât să fie disponibil un număr cât mai mare de paturi – ATI, terapie acută și cu oxigen”, mai transmite DSP Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.