Peste 31.000 de pachete de țigarete și 314 litri de alcool au fost descoperiți, în urma a 22 de percheziții desfășurate ieri, 10 decembrie, de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Neamț.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete și alcool.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – decembrie 2020, persoanele în cauză ar fi asigurat preluarea, depozitarea, transportul și distribuirea către consumatori a țigaretelor de contrabandă. Produsele ar fi fost comercializate preponderent în judeţul Neamț.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit 314 litri de alcool și 31.483 de pachete de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, pe care le-au ridicat, în vederea indisponibilizării.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 350.000 de lei.

3 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 35 și 64 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați criminaliști, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

sursa: Politia Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.