Seara trecuta (26 martie), in judetul Neamt erau 41 de cazuri confirmate cu Covid 19, iar 3 nemteni au decedat dupa infectarea cu coronavirusul, au declarat surse medicale pentru tvmneamt.ro.

Dintre cele 41 de cazuri confirmate, cel putin 4 sunt cadre medicale. Mai multe cadre medicale din Spitalul Judetean Neamt sunt suspecte de infectare, pe fondul lipsei de echipament de protectie. Doua dintre sectiile spitalului Judetean Neamt au fost inchise. Este vorba despre Sectia Medicina Interna si Sectia Nefrologie, inchisa ieri. Deocamdata nu se stie exact unmarul testelor aflate in asteptare in judetul Neamt, dar se presupune ca ar fi de ordinul sutelor.

Cea mai mare problema la ora actuala in judet, este un protocol conceput la Bucuresti, prin care nu este permisa testarea persoanelor care au simptome usoare a infectarii sau care nu au intrat in contact cu purtatori, ori care nu s-au intors din tari considerate zone rosii, de aceea, se refuza si testarea multor cadre medicale.

Pe fondul acestor grave probleme din spital, cadrele medicale trimit mesaje disperate catre presa, ca un ultim strigat de ajutor inainte ca judetul Neamt sa devina un caz Suceava2. Vezi AICIMesaj din Spitalul Județean Neamț, în pragul unei crize majore: ”Ajutați-ne, vă rugăm!”

Reamintim ca DSP Neamt nu a mai comunicat nimic oficial despre evolutia crizei coronavirus in judet, de peste o saptamana.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.