Peste 400 de cadre medicale din judetul Neamt s-au vaccinat in doar doua zile, de la inceperea campaniei de vaccinare, a declarat pentru tvmneamt.ro, Radu Firastrau, directorul DSP Neamt.

Conform cifrelor valabile astazi (6 decembrie) la ora 10, in total se vaccinasera 390 de cadre medicale, in cele 3 centre  de vaccinare de la Spitalul Judetean, Spitalul Roman si Spitalul Targu Neamt. Pentru astazi erau programate la vaccinare alte peste 100 de persoane din randul personalului medical. Numarul celor care vor sa se vaccineze este peste asteptarile DSP Neamt, preconizandu-se ca cele 975 de doze din prima transa ajunse in Neamt, se vor epuiza in scurt timp, de aceea, DSP Neamt va cere un nou lot de vaccinuri.

Directorul DSP Neamt a mai spus ca astazi s-a vaccinat si el. In Neamt sunt aproximativ 3.000 de cadre medicale, care se pot programa pentru vaccinare pana in luna martie. De pe 16 ianuarie, ar urma sa inceapa in Neamt a doua etapa de vaccinare, pentru categoria de varsta vulerabila in fata virusului, precum si populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.