Politistii rutieri din Neamt, vor fi dotati cu aparate radar de tip pistol.

Informatia a fost comunicata astazi oficial de IPJ Neamt, si vine ca raspuns la o solicitare a redactiei tvmneamt.ro, trimisa catre IPJ Neamt, pentru clarificari, dupa ce in randul opiniei publice aparuse zvonul cum ca politistii de la rutiera din Neamt, folosesc deja acest tip de radar. Raspunsul la solicitarea noastra este semnat de seful IPJ Neamt, cms. sef Paul Tablan: ”La cererea dumneavoastră, adresată instituției noastre și înregistrată sub nr. 261880/06.09.2016  în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, vă comunicăm ca in perioada următoare IPJ Neamț va fi dotat cu un aparat de măsurarea vitezei de deplasare tip pistol laser”.

Asadar, nu ni s-a comunicat o data exacta si nici cate astfel de aparate vor ajunge la politistii din Neamt, cert este insa, ca nu va fi deloc bine pentru soferii care depasesc limita legala de viteza.

Aparatul pistol radar model TruCAM este usor si compact, perfect pentru masurarea vitezei, dotat cu camera foto de mare rezolutie ce poate fi utilizata pana la maximum 1200 metri distanta. Datorita sistemului antibruiere, noul radar nu poate fi detectat. Acest model de radar produs in SUA si folosit in momentul actual in peste 51 de tari din intreaga lume este performant indiferent de locatie sau de densitatea traficului, putand fi folosit chiar si pe timp de noapte.

Producatorii sustin ca radarul nu poate fi detectat si este echipat cu un sistem antibruiere pentru a descuraja incercarile soferilor de a pacali vigilenta politiei rutiere.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.