Politistii din Neamt ies in strada in ultima zi din anul 2020, dupa ce Guvernul a anuntat ca salariile oamenilor legii vor fi inghetate in anul 2021. ”Pe data de 31.12.2020, în fața prefecturilor din fiecare județ, precum și în fața MAI, între ora 10:00-12:00, organizația noastră a notificat primăriile și unitățile de jandarmi cu privire la organizarea unui protest ca reacție la măsurile Guvernului de a îngheța salariile. Ne dorim ca la acesta acțiune să participe cât mai mulți polițiști și lideri ai altor organizații sindicale pentru a da tonul seriei de proteste pe care o pregătim pe toată durata lunii ianuarie 2021. Numai prin unitate și determinare vom putea pune presiune pe Guvern să revină asupra acestei măsuri abuzive”, anunta Sindicatul Europol Neamt.

Ioan Cănărău, liderul Europol Neamt, a declarat pentru tvmneamt.ro ca exista deja autorizatie pentru protestul de maine din fata Prefecturii Neamt, la care se estimeaza ca vor participa intre 70 si 100 de politisti. Acesta a mai precizat ca liderii Europol de la nivel national, au obtinut o promisiune de la Ministrul de Interne, ca va ridica in sedinta de guvern de astazi, problema politistilor, insa acestia nu-si pun mari sperante in vorbele ministrului, pentru ca au mai fost pacaliti si cu alte ocazii. In cazul in care Guvernul va emite astazi o decizie favorabila politistilor, protestele vor si suspendate.

Trebuie să înțelegem cu toții că perioada următoare este crucială pentru noi, iar în funcție de numărul de polițiști care vor participa la formele de protest pe care le vom propune, vom reuși sau nu să determinăm Guvernul să renunțe la aceste măsuri care reprezintă efectiv o agresiune la adresa noastră”, este mesajul transmis politistilor din toata tara, pe site-ul Sindicatului Europol.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.