Prefectura Neamt transmite intr-un comunicat de presa ca prefectul George Lazar a facut verificari astazi la Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt si la DSP.

Comunicat de presa Prefectura Neamt:

Astăzi, 19 martie a.c, prefectul George Lazăr a efectuat vizite la sediul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț și la sediul Direcției de Sănătate Publica Neamț. În această perioadă se impune ca Instituția Prefectului – județului Neamț să verifice respectarea protocoalelor pentru Covid-19 la toate intituțiile responsabile de sănătatea și siguranța cetățenilor.

Prefectul George Lazăr s-a asigurat prin intermediul acestor vizite că sunt respectate protocoalele în vigoare. La Serviciul de Ambulanță Județean Neamț s-a solicitat verificarea echipajelor care merg la recolat probe, verificarea echipamentelor de protecție ce le poartă personalul, verificarea timpului de reacție la solicitări cât și a numărului de personal implicat în recoltarea de probe.

În ceea ce privește vizita la Direcția de Sănătate Publică s-a verificat respectarea protocoalele din această perioadă, cursul anchetelor epidemiologice aflate în desfășurare, a celor recoltate și trimise spre analiză. De asemenea, s-a verificat stocul de teste destinate recoltărilor, sa verificat operativitatea și reacția de răspuns la solicitările care vin de la cetățeni, cât și partea de introducere și de comunicare a datelor.

“Consider că ambele servicii, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț și Direcția de Sănătate Publica Neamț sunt la capacitate maximă de funcționare, ambele sunt asigurate cu dotările necesare și sunt permanent în slujba cetățenilor. Am cerut ferm să se intervină cu celeritate pentru gestionarea tuturor problemelor de sănătate ale cetățenilor și să tratăm cu profesionalism orice aspect ce ține de siguranța sănătății publice.”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.