Actualizare stire: Directoarea Spitalului Judetean Neamt, medicul Daniela Marcoci, a declarat in urma cu scurt timp pentru tvmneamt.ro ca declaratiile directoarei de la Centrul de Transfuzii nu corespund cu realitatea, intrucat Spitalul Judetean Neamt nu a incheiat niciun protocol cu Centrul de Transfuzii, pentru ca in protocol se face referire a documente care nu exista. Prin urmare, problema nu este nici pe departe rezolvata.

Stirea initiala: Problema aparatului de recoltat plasma, donat judetului Neamt de nemteanul Florin Hozoc, s-a rezolvat mai repede decat sperau autoritatile locale judetene. Chiar in timpul unei conferinte de presa in care prefectul George Lazar spunea ca in urma demersurilor liderilor locali PNL Neamt, la inceputul saptamanii viitoare se vor primi toate avizele, Mesagerul de Neamt a anuntat ca aparatul a primit deja toate avizele necesare si astazi se lucra la instalarea aparatului la Centrul de Transfuzii din Piatra Neamt. „Lucrez acum la protocolul de colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Există toate avizele necesare, am primit aprobarea de la Institutul Național de Hematologie, cheltuielile necesare vor fi suportate de spital. Urmează ca aparatul de plasmafereză să fie instalat în centru și personalul să fie instruit”, a declarat directoarea Centrului de Transfuzii, Dr. Victoria Marin pentru sursa amintita.

Aparatul a ajuns in Piatra Neamt de mai bine de o luna de zile, rastimp in care chiar directoarea Centrului de Transfuzii a fost acuzata ca s-a opus punerii aparatului in functiune. Mai ramane de vazut cand va oputea functiona aparatura si cati pacienti vindecati vor fi dispusi sa faca donatii. Din plasma recoltata de la o singura persoana se pot trata si vindeca 3 pacienti infectati, in maximum 2-3 zile, chiar daca sunt in stare grava.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.