General
Citit de: 1 ori

Neamt: productia medie de grau, peste nivelul national

Risipa: 30% din productia de alimente ajunge la gunoi
Fonduri europene pentru lumea satelor

In vara, fermierii romani au obtinut o medie la grau de 3.500 kilograme la hectar, cu 0,8% peste nivelul de anul trecut, de 3,48 de tone şi cu 18% mai mult decat media ultimilor cinci ani.
Sub acest aspect, fermierii nemteni stau mai bine. Acestia au obtinut, la grau, productii medii la hectar mai mari decat nivelul realizat pe tara. In acest an, agricultorii nemteni au obtinut 4.060 kilograme de grau la hectar, iar in 2013 o productie medie de 3.500 kg/ha. Din pacate, la productia medie de grau, suntem pe ultimul loc intre statele membre ale Uniunii Europene.
Iata şi cum se prezinta situatia. Pe primul loc sunt fermierii din Irlanda care obtin o productie de 9,02 tone de grau la hectar, adica mai mult dublu in comparatie cu noi. Pe al doilea loc, in ceea ce priveşte randamentul la grau, este Olanda cu 8,7 tone la hectar, iar pe a treia pozitie este Belgia cu 8,66 de tone la hectar. Productia agricola este buna si plaseaza Romania pe primele locuri in randul tarilor din Europa. Vorbim despre 7,37 milioane de tone productia de grau in acest an, din cele peste opt milioane de tone previzionate

Distribuie știrea:

Etichete: Neamt, productie grau
Articolul anterior
Risipa: 30% din productia de alimente ajunge la gunoi
Articolul următor
Fonduri europene pentru lumea satelor

Ești de acord? Sau ai altă părere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed