Record de sanctiuni vineri pe șoselele din Neamt, in cea de a treia zi a megaopratiunii de depistare a șoferilor care încalcă legea, la care participă 60 de politisti, veniti din 8 judete și din București. Actiunea este coordonata de Inspectoratul General al Politie Române (IGPR) și a fost organizata ca urmare a numărului mare de accidente rutiere grave inregistrate în Neamt îm perioada ianuarie- octombrie, soldate în total cu 44 de morți.

Conform IPJ Neamt, vineri, 25 noiembrie, în doar 8 ore, au fost aplicate peste 500 de sanctiuni și au fost suspendate 58 de permise de conducere. ”La data de 25 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00-17:00, sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

517 conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 207 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 58 abateri ale bicicliștilor, 49 de abateri ale pietonilor, 4 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 6 depăşiri neregulamentare şi 193 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 54 de polițiști aflați în teren au reținut 58 de premise de conducere și au retras 29 certificate de înmatriculare, fiind efectuate aproximativ 500 de testări cu aparatul etilotest și peste 30 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracțiuni, doi conducători auto fiind depistat conducând cu deși aveau concentrații de 0,51 de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, un conducător auto conducând fără permis de conducere și 3 infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină”, se arata intr-un comunicat al Politiei Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.