Săptămână trecută, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației, le-au fost aplicate peste 1.300 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute peste 180 de permise de conducere și retrase aproximativ 80 de certificate de înmatriculare.

În perioada 5 – 11 aprilie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului Rutier Neamț (alături de polițiști de ordine publică) au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 1.321 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 407 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 134 pentru abateri săvârșite de pietoni, 31 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 26 pentru abaterile săvârșite de căruțași, 24 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 14 pentru depășiri neregulamentare, 11 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 10 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 644 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 183 de permise de conducere.

Dintre acestea, 112 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 24 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 14 pentru depășiri neregulamentare, 11 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 10 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 12  pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 82 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni, din care 15 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 2 de altă natură.

Dintre infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice, 8 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 7 au reprezentat fapte de conducere fără permis.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.