Judetul Neamt devine complet verde (din punct de vedere al incidentei de raspandire Sars Cov2). Din 83 de UAT-uri, doar 8 mai sunt in scenariu galben (2,37 cea mai mare incidenta, la Tarcau), restul fiind in scenariu verde. Nicio localitate nu este in scenariu rosu de mai bine de o saptamana. Asta, desi judetul Neamt este printre judetele cu cea mai mica rata de vaccinare, undeva la 12% din populatie, ceea ce contrazice flagrant afirmatiile guvernantilor, cum ca vaccinul este unica solutie pentru a scapa de pandemie.

De altfel, DSP Neamt nu a mai transmis statistica privind situatia vaccinarii in judet in ultima saptamana, probabil din cauza ca cifrele sunt absolut rușinoase, avand in vedere eforturile autoritatilor de a convinge populatia sa se vaccineze.

Din cele 83 de UAT-uri din Neamt, in 33 nu s-a mai raportat niciun caz de infectare de peste 2 saptamani. Incidenta pe judet este astazi de 0,33 la mie.

Conforma unor surse tvmneamt.ro, in mediile guvernamentale, la nivel de specialisti in sanatate publica, se vorbeste ca la ora actuala, aproximativ 80% din populatia Romaniei este imunizata natural, adica a trecut prin boala.

Lista cu incidenta in fiecare UAT din judetul Neamt (sursa: Prefectura Neamt):

INCIDENTA L 01.06.2021

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.