Scolile se redeschid incepand de luni, 8 februarie, potrivit anuntului presedintelui Iohannis. Unitatile scolare vor functiona in functie de incidenta de raspandire comunitara din localitatile in care acestea functioneaza.

Astfel, in localitatile cu incidenta de sub 1 la mie (scenariu verde), toti elevii vor relua cursurile, de la cei de gradinita pana la cei de liceu. Unde incidenta este intre 1 si 3 la mie (scenariu galben), vor merge la scoala copiii de grădiniță, cei din învățământul primar (clasele I-IV) și clasele a VIII-a și a XII-a. În localitățile cu incidenta de peste 3 la mie (scenariu roșu), merg fizic la scoala doar copiii de la grădiniță și cei din învățământul primar, iar restul fac cursuri on-line. Evident, în localitățile carantinate, toate scolile raman inchise si toti elevii vor face cursuri online.

Incidenta pentru fiecare localitate in parte, se calculeaza insa in functie de evolutia din ultimele 14 zile. ”In fiecare dimineata primim datele de la DSP si in functie de acestea, se decide unde se suspenda cursurile sau nu. La cererea Ministerului, s-au facut si simulari in ultimele zile. De exemplu, in Neamt, conform cifrelor de luni, in doua localitati nu se puteau redeschide scolile. În Piatra Neamt si in comuna Moldoveni. Conform cifrelor de marti insa, scolile se puteau redeschide in tot judetul. Ramane sa primim astazi Ordinul prin care se va stabili cu exactitate in ce conditii vor functiona scolile, pentru ca mai sunt multe aspecte de clarificat. Maine va fi si o videoconferinta cu Ministrul Educatiei, in care ne vor fi aduse la cunostinta toate amanuntele”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.

Regulile de prevenire a raspandirii virusului in scoli, raman cam aceleasi ca si pana inainte de reînchiderea lor: masca va fi obligatorie la cursuri, la fel si distantarea fizica si exista posibilitatea inchiderii scolilor acolo unde se inregistreaza doua cazuri de infectare in aceeasi clasa sau mai multe cazuri de infectare in clase diferite sau in randurile cadrelor didactice.

Obreja a mai precizat ca la ora actuala în toate scolile din Neamt exista stocuri de masti, iar copiii care nu-si permit achizitionarea de astfel de materiale de protectie, vor primi gratis de la scoala. Pana acum au fost distribuite in scolile din Neamt peste un milion de masti si mai exista un stoc de 200.000 de masti. De asemenea, s-au distribuit catre scoli si substante pentru dezinfectare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.