Sistemul de testare coronavirus a ajuns astazi la Spitalul Judetean Neamt, informeaza CJ Neamt. Primele teste vor putea fi facute de saptamana viitoare.

Comunicat de presa CJ Neamt:

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparat care va permite testarea pacienților dacă sunt sau nu infectați cu virusul COVID-19. În câteva zile, probele prelevate de la nemțeni vor fi analizate pe plan local.

„Sunt extrem de bucuros deoarece Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are de astăzi, 3 aprilie, aparatul de testare moleculară real-time PCR! Este ceea ce le-am promis nemțenilor că voi reuși să fac, pentru salvarea pacienților infectați cu temutul virus.

Odată cu sistemul PCR, au ajuns și testele pentru confirmarea sau infirmarea infecției!! De miercuri, 8 aprilie, vor fi făcute primele teste.

Din 11 milioane de lei alocați de la bugetul județului cumpărăm cea mai importantă aparatură și cele mai bune echipamente de protecție, care să fie utilizate de sistemul medical nemțean în perioada pandemiei de coronavirus.

Din inimă, cu responsabilitate și cu grijă sinceră pentru fiecare nemțean, acționăm! Facem, nu povestim!

Sunt la curent cu tot ce apare ca și aparatură, atât la nivel național cât și mondial. Am încredere că de la o zi la alta, sistemul medical nemțean este tot mai bine pregătit pentru tratarea pacienților care sunt diagnosticați cu această boală Covid-19.

Grija mea: Nemțenilor mei să nu le lipsească nimic din ce poate salva măcar o viață!
Ținta noastră: sănătatea! Nu victime!

Domnul să ne aibă în paza cea bună!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost declarat de către Ministerul Sănătății ca fiind Spital COVID-19, începând cu data de 31 martie 2020.

I.C. (P)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.