Actualizare stire: Vezi AICI- Două cazuri de infectare cu Covid 19 la Centrul de recuperare Păstrăveni. O femeie a murit

Stirea initiala: DSP Neamt a inceput ieri o serie de testari pentru Covid 19, la Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap de la Pastraveni, dupa ce un medic a fost depistat pozitiv, au declarat surse medicale pentru tvmneamt.ro.

Medicul Bogdan Mahu si-a desfasurat activitatea in centrul respectiv in perioada 11-25 aprilie, iar la inceputul lunii mai a fost confirmat pozitiv cu Covid 19. Deocamdata nu s-a putut stabili daca medicul a fost purtator in perioada in care a fost izolat in centru sau daca a contractat virusul imediat dupa ce a iesit din perioada de doua saptamani in care a lucrat in centru, de aceea, in prima faza vor fi testate toate persoanele (beneficiari/pacienti si personal) cu care acesta a avut contact direct, urmand apoi sa fie testati toti cei din centru.

In centrul de la Pastraveni, aflat in subordinea DGASPC Neamt, sunt peste 200 de beneficiari (pacienti), adulti si copii, si aproximativ 150 de angajati. Cei mai multi dintre beneficiarii internati acolo au afectiuni medicale grave, unii suferind deja de insuficienta respiratorie, de aceea, este greu de stabilit daca au simptome sau nu.

Conform unui ordin de ministru, incepand cu 28 aprilie, trebuie testate persoanele internate in astfel de centre, indiferent daca sunt suspiciuni sau nu, insa in judetul Neamt, ordinul nu a fost pus inca in aplicare. In centrele din Neamt, aflate in subordinea DGASPC, sunt peste 1.000 de adulti si copii si aproximativ 700 de angajati.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.