In ultimele 3 zile nu a mai fost inregistrat niciun caz de infectare cu Covid 19 in judetul Neamt. Ultima crestere (cu un singur caz) a fost raportata pe 1 iunie, datele fiind colectate cu o zi inainte, pe 31 mai. De pe 28 mai pana pe 29 mai au fost raportate doar doua noi cazuri, pe 30 mai au mai fost raportate alte 3 noi cazuri, pe 31 mai a mai fost raportat un singur caz, iar de atunci pana astazi, 3 iunie au mai fost raportate doar 2 cazuri noi de infectare cu Covid 19.

Situatia detaliata a evolutiei cazurilor de imbolnavire inregistrate in ultimele 7 zile:

28 mai- 877 cazuri

29 mai- 879 cazuri

30 mai- 882 cazuri

31 mai- 883 cazuri

1 iunie- 883 cazuri

2 iunie- 884 cazuri

3 iunie- 884 cazuri

Conform grupului de comunicare strategica, de la inceputul crizei coronavirus pana astazi, in judetul Neamt au fost inregistrate in total 884 de infectari.

Potrivit unor informatii obtinute de tvmneamt.ro din surse oficiale, ieri mai erau internati in total in Spitalul Judetean Neamt si in spitalul de la Bisericani, aproximativ 75 de pacienti. Dintre acestia, mai putin de 70 sunt internati in Spitalul Judetean Neamt.

Acealasi surse spun ca daca se mentine trendul actual, adica daca numarul cazurilor noi nu va mai creste sau va creste foarte putin, in maximum 2 saptamani s-ar putea redeschide Spitalul Judetean. Va fi facut un pavilion separat pentru Covid 19 si pentru inceput vor fi redeschise anumite sectii, iar daca nu va fi un alt val de infectari, spitalul va fi redeschis in totalitate. Pe langa pavilionul care va fi amenajat in spital, si Sectia Contagioase va ramane deschisa special pentru pacientii cu Covid 19.

Deocamdata nu poate fi avansat un termen exact la care se va redeschide Spitalul Judetean, pentru ca inca se fac estimari, calcule si analize. In orice caz, spitalul mai primeste bani de la Casa de Asigurari pe Covid 19, doar pana la sfarsitul lunii iunie, asa cum s-a decis cand s-a intrat in situatia de urgenta. Din luna iulie, spitalul va primi bani in functie de pacientii internati, iar daca nu va fi redeschis cazurilor pe care le prelua pana la criza coronavirus, nu va mai avea bani pentru salarii si alte cheltuieli, deci termenul limita pentru redeschidere este 30 iunie.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.