Pregatirea alegerilor prezidentiale intra in linie dreapta. Potrivit calendarului stabilit pentru organizarea scrutinului din 2 noiembrie, pana pe data de 17 septembrie, toate primariile nemtene vor trebui sa intocmeasca si sa tipareasca cate un exemplar din listele electorale permanente, pe baza datelor inscrise in registrul electoral. Pe 23 septembrie totti candidatii pentru functia de presedinte al Romaniei vor trebui sa-si depuna candidaturile si in acelasi timp, daca acestia candideaza din partea unui partid sau a unei aliante electorale vor trebui sa comunice Biroului Electoral Central insemnele electorale. Pe data de 27 septembrie, fiecare primarie de pe raza judetului Neamt va trebui sa stabileasca care sunt locurile pentru afisajul electoral, iar pe data de 3 octombrie va avea loc tragerea la sorti a presedintilor sectiilor de votare. Tot pe 3 octombrie va debuta si campania electorala, iar pe 1 noimembrie, intre orele 18 – 20, in cazurile in care este necesar, trebuiesc solicitate urnele speciale. Pana la aceasta data, in judetul Neamt a fost constituita Comisia tehnica judeteana si Grupul tehnic de lucru al acesteia. Acestea vor functiona, ca si pana acum, in sediul Administratiei judetene a Taberelor, din strada stefan cel Mare, din municipiul Piatra Neamt. Biroul Electoral de Circumscriptie Neamt parta numarul 29, iar Oficiul judetean Neamt pentru Telecomunicatii Speciale a demarat amenajarea sediului BEJ prin montarea de telefoane, faxuri, internet. De asemenea, pe data de 11 septembrie, au fost desemnati, prin tragere la sorti, de catre presedintele Tribunalului Neamt, cei trei magistrati din componenta Biroului Electoral Judetean. Acestia sunt judecatorul Cristinel Dumitreasa – presedinte, Iulian Mitrofan, judecator la Tribunalul Neamt si Dan Magdalina, judecator tot la Tribunalul Neamt.
In judetul Neamt, potrivit datelor inscrise pe situl oficial al Autoritatii Electorale Permanente, defalcat pe unitati teritorial administrative, sunt inscrisi 474.345 alegatori, iar la alegerile europarlamentare din mai 2014 au fost amenajate, pe tot teritoriul judetului, 480 de sectii de votare.
Scrutinul pentru alegerea presediuntelui Romaniei va avea loc pe data de 2 noiembrie. Sectiile de votare isi vor deschide portile la ora 7 dimineata, iar urnele se vor inchide la orele 21.00. Eventuala organizare a unui al doilea tur de scrutin ar trebui sa aiba loc pe data de 16 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.