Nebunie curata la Poiana Teiului. Dupa tot circul facut ieri, primarita Ana Ancuta nu mai vrea salarii marite pentru angajati si-i lasa si fara salariile care ar fi trebuit incasate astazi.

Asta este concluzia care se poate trage, dupa ce in urma cu scurt timp, ea a convocat o sedinta extraordinara pentru luni, 14 august 2017. In afara de faptul ca incalca legea pentru ca luni, fiind sarbatoare este zi libera pentru toti bugetarii, Ana Ancuta trece pe ordinea de zi trei proiecte alese aiurea-n tramvai. Cand toata lumea se gandea ca poate a revenit la ganduri mai bune si poate o fi negociat cu consilierii nemultumiti de cuantumul exagerat de mare al salariilor, ea demonstreaza ca nu-i pasa de salarii si nici nu le trece pe ordinea de zi. In mod normal, un primar responsabil ar fi cautat sa faca pace si sa poarte discutii cu consilierii majoritari, apoi sa convoace o sedinta extraordinara in care sa se dezbata si sa fie aprobata grila de salarii. Dar nu se intampla asa si Ana Ancuta, in zi de sarbatoare face sedinta extraordinara pentru locuri de joaca pentru copii. Intr-adevar, o problema mult mai urgenta decat copiii angajatilor din primarie.

De fapt, ei nu-i pasa deloc de angajatii din primarie, pentru ca astazi a refuzat sa-i semneze contabilei documentele cu care trebuia sa ridice din Trezorerie banii pentru salarii. Contrar celor afirmate ieri in sedinta, noi am aflat astazi ca platile se pot face in baza vechii legi, pana ce noile salarii vor fi aprobate de consiliul local. Drept dovada ca este intr-un razboi continuu cu toata lumea, Ana Ancuta le-a spus astazi salariatilor sa se duca la viceprimar sa le dea salarii, in timp ce contabila se ruga de ea sa semneze statele de plata, lucru pe care a refuzat constant sa il faca.

Nu stim ce urmareste de fapt primarita de la Poiana Teiului, dar facem inca un apel la institutiile abilitate sa dispuna o analiza de urgenta in ceea ce priveste lucrurile care se intampla acolo, pentru ca deja s-a ajuns la niste ilegalitati strigatoare la cer, dupa cum veti putea vedea astazi si in zilele urmatoare pe tvmneamt.ro.

P.S. Surse apropiate primaritei afirma ca pentru orele urmatoare s-a convocat si o sedinta PSD Poiana Teiului in care se va cere retragerea sprijinului politic pentru doi consilieri locali PSD care nu raspund la comenzile primaritei. In urma cu cateva luni acelasi lucru s-a intamplat cu o consiliera locala PSD, tot la initiativa primaritei. Potrivit acelorasi surse, ea a avut astazi o intrevedere ceva mai lunga si cu presedintele PSD si CJ Neamt, Ionel Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.