Primarul Andrei Carabelea anunta ca in urma negocierilor cu BCR, a obtinut reduceri pentru cele doua credite istorice ale orasului Piatra Neamt, facute pe vremea administratiei Pinalti, care impovarau bugetul municipiului. ”Am finalizat negocierile cu Banca Comercială Română și am reușit să obținem o reducere de jumătate de procent a dobânzii și o reducere a comisioanelor la cele două credite istorice, din 2005 și 2007. Astfel, am realizat economii de aproximativ 2 milioane de lei. Mulțumesc, BCR, pentru deschidere și colaborare!”, transmite Carabelea.
Astfel, gradul de indarorare coboara sub 30%, iar banii care pana acum mergeau la in conturile bancii, pot fi dirijati spre investitii in comunitate. ”Această economie ne permite să coborâm gradul de îndatorare sub 30%. Situația datoriilor istorice ale municipalității este de notorietate. Poate cel mai simplu lucru pentru un primar la început de mandat este să invoce greaua moștenire. Cu atât mai mult cu cât are și motive… De multe ori, am fost chiar sfătuit să vorbesc mai des despre ce am găsit în primărie. În schimb, am ales să mă concentrez pe identificarea soluțiilor. La fel ca și acum.
Și da, poate fi considerată o mică victorie, care ne aduce mai aproape de țelul nostru și de viziunea noastră. Cu atât mai mult cu cât tocmai viziunea pe termen mediu și lung a convins partenerii de la BCR să accepte aceste reduceri de costuri. E o mică gură de oxigen care ne oferă posibilitatea investirii economiilor în nevoile imediate ale comunității noastre”, mai precizeaza primarul Andrei Carbelea.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Intr-un cuvant daca nu ne jefuiesc bancile ne jefuieste clica mostenitoare a lyi don Gigi Jeg Pinalti prin primarele care este Carabelea. Vai mama noastra ca rau a mai ajuns Piatra Neamt….
    .
    .

  2. Vesti senzationale. Asa ne raman bani sa plimbam telegondolele goale si chiar sa schimbam la anul scarile rulante la pasaj. Oare nu erau tot ai lor la putere cand s a facut imprumutul? Parca era director la BCR cineva care apoi a deveni city manager. Si de ce a durat atat renegocierea? Orice om cu imprumuturi a mai primit sanse sa mai renegocieze imprumuturi de alungul timpului. Primarul anterior nu o putea face? Era tot la PNL. O fi vreo diferenta intre petardele de la PSD si cele de la PNL? La ce dobanzi au ramas, 0.5% in minus e ca stransul gunoaielor la costum de acum vreo 3 saptamani. Chiar nu pot sa aplaud pt atat. Mult zgomot pt nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.