Actualizare stire- 2 august 2017: Vezi aici! DGASPC Neamt raspunde la articolul tvmneamt.ro

Atentie, articolul contine imagini cu puternic impact emotional

Nemernicie in toata regula. O femeie cu ambele picioare amputate primeste ZERO lei sprijin fianciar din partea DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) Neamt (Vezi VIDEO mai jos!), dupa ce cazul ei a fost respins de o comisie care identifica gradul de handicap al fiecarei persoane, iar in functie de acesta se stabileste suma pe care persoana respectiva o primeste drept ajutor din partea statului (pensie de handicap). In functie de gradul de handicap se stabileste si daca persoana are nevoie de insotitor.

Maria Gafita are 68 de ani si este din comuna Borca, judetul Neamt. In urma cu trei ani, din cauza unei boli grave i-a fost amputat piciorul drept, apoi piciorul stang. Dupa multe drumuri la Piatra- Neamt si un vagon de documente medicale si personale, i-a fost acordat un ajutor in suma de tineti-va bine, 39 de lei, pe care l-a primit timp de un an. Apoi, comisia de NEMERNICI (ne asumam ce spunem si daca unul dintre nemernici se simte, sa ne dea in judecata) a considerat ca femeia se poate descurca si fara acesti bani, asa ca nu i l-a mai acordat. Maria nu are nicio alta sursa de venit si traieste din pensia sotului ei, de 1.000 de lei, din care trebuie sa-si cumpere si o traista de medicamente, pentru ca mai sufera si de alte afectiuni medicale. Ea mai are trei fiice, insa fiecare cu familia si cu greutatile ei, ajutandu-si mama de cate ori pot, insa doar dupa posibilitati.

Pentru ca nemernicia sa fie si mai mare, in tot acest timp in aceeasi comuna sunt zeci de oameni buni de munca si cu boli inchipuite, pe care aceeasi comisie din subordinea DGASPC Neamt i-a scos handicapati cu acte in regula, incasand pentru asta, sume de cel putin 1.000 de lei pe luna.

Vom da exemplul unei familii de tigani (n.n. faptul ca fac parte din aceasta etnie este abolut intamplator), tatal si doi fii adulti. Cei trei au fost gasiti ca suferind de boli grave, sunt considerati persoane cu handicap si incaseaza aproximativ 1.000 de lei lunar, fiecare. Cu toate acestea, tatal conduce autovehicule iar unul dintre fii este liderul unei asociatii care apara drepturile tiganilor. Mai mult, unuia dintre ei i se acorda dreptul de avea insotitor. Asta reiese din documentele de mai jos, unul dintre ele fiind un raspuns oficial al DGASPC Neamt cu privire la cei trei si gradul de handicap in care au fost incadrati.

Maria Gafita ar putea beneficia de ajutor social de la primarie, insa acesta este de numai 114 lei, adica un pic mai mult decat ZERO, cat a considerat comisia din subordinea DGASPC Neamt, ca ar trebui sa primeasca femeia fara ambele picioare.

Primarul Ovidiu Nita a declarat ca se va implica personal in acest caz si va face tot ce este posibil ca Maria Gafita sa obtina un grad de handicap corespunzator invaliditatii de care sufera.

Alte comentarii sunt de prisos si ne exprimam intreaga noastra revolta fata de nemernicii care cred ca oamenilor le pot creste picioarele la loc, iar pana atunci acestia nu au nevoie de bani. Totodata, consideram ca nemernicii care au dat pensii de handicap unor persoane sanatoase tun dar in acelasi timp umilesc pe Maria Gafita si pe altii ca ea, ar trebui sa faca obiectul unei anchete penale.

VIDEO- Maria Gafita. Atentie, imagini cu puternic impact emotional!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sunt atât de multe și de vizibile ilegalitățile săvârșite de comisia de incadrare pentru adulti încât însăși existenta sa în componenta actuala ar trebui pusa sub semnul întrebării. Exista un fenomen care merita cercetat deasemeni de parchet- la fiecare ciclu electoral în anumite comune apar zeci de persoane un handicap grav care în mod miraculos se vindeca după un interval de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.