Cutremurul produs in aceasta dimineata in Italia, a fost cel mai puternic de dupa anii ’80, spune Adrian Chifu, un reprezentant al comunitatii romanesti din Verbania, Italia. Adrian Chifu este din Piatra- Neamt si de 20 de ani s-a stabilit in Italia. El descrie intr-o postare pe profilul sau de facebook, situatia din zonele afectate de cutremur:

Monstrul s-a întors – 6.5 grade , este cel mai puternic cutremur după 1980. Câtă energie mai are ? A fost atât de puternic încât s-a simțit în toată #Italia. Multe clădiri s-au prăbușit, inclusiv o Mănăstire. Metroul din #Roma a fost închis pentru verificări. Bilanțul este provizoriu , există 10 răniți (dintre care unul grav) în orașul #Norcia ( #Perugia) dar din fericire nu sunt morți. Oamenii sunt speriați și părăsesc orașele afectate. Pământul se cutremură fără oprire. Multe străzi afectate au fost închise. Românii din zonele afectate sunt rugați să sune la Misiunile Diplomatice. Un cutremur ciudat descriu oamenii : a durat mult , peste 1 minut și tot creștea în intensitate. Nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu. PS : Doar uniți putem învinge monstrul. În timpul cutremurului am avut un vis : o mașină albă (4×4) si o dubă cu 2 paturi. Știe cineva să descifreze??? Sper să nu însemne 2 morți…… Dio protegga e benedica l’Italia . România, dacă prevenim ne salvăm.

Din alte surse, aflam ca dupa cutremurul de miercuri seara, pe strazile oraselor cu risc crescut sa fie afectate de cutremure, patruleaza echipaje de pompieri si politisti care avertizeaza locuitorii prin portavoce, asupra riscurilor la care sunt expusi, indemnandu-i sa fie prudenti si sa respecte regulile de comportament in caz de cutremur. Aceleasi surse spun ca in orasele respective, familii de italieni si romani dorm in masini, de frica sa nu fie surprinsi in case de un eventual cutremur.

Cutremurul din aceasta dimineata a avut 6,5 grade pe scara Richter si este urmat de numeroase replici intre 3,3 si 4,5 grade, care par a nu se mai opri.

Din informatiile de pana acum, nu exista morti, sunt raniti dar nu in numar semnificativ, in schimb, distrugerile materiale sunt importante.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.