Nemtenii au ajuns la capatul rabdarii. In toate mediile, inclusiv in mediul online, se lanseaza strigate tot mai disperate catre autoritatile judetene, prin care se cere deschiderea Spitalului Judetean Neamt. Sunt mii de familii in care se petrec adevarate tragedii din cauza lipsei ingrijirilor medicale pentru bolanvi cu diverse afectiuni cronice. Chiar si un banal consult la un medic de specialitate a devenit o adevarata aventura, de multe ori cu final nefericit, pentru ca cei mai multi dintre pacienti, sfarsesc in chinuri.

Dupa iesirea din starea de urgenta, spitalul judetean a trecut din nou in administrarea Consiliului Judetean Neamt, director interimar fiind numit medicul Silviu Verzea. Verzea este cel care acum cateva zile apărea intr-un clip electoral in care-i ridica osanale lui Ionel Arsene, si afirma cu un cinism infiorator, ca datorita ”iubitului conducator”, in spital se pot face tratamente la cele mai inalte standarde. Verzea vorbea la timpul prezent, desi spitalul este inchis pacientilor noncovid de luni de zile.

Prezent astazi la Piatra Neamt, Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a spus intr-o conferinta de presa ca redeschiderea spitalului tine de management, adica de director, dar si de Consiliul Judetean, al carui presedinte spunea acum vreo 2 ani ca va construi la Piatra Neamt un spital nou cu 12-15 etaje, insa se vede treaba ca totul nu a fost decat o jonglerie de imagine, pentru ca CJ Neamt nu este in stare sa administreze nici macar spitalul care exista deja.

Dupa iesirea din starea de urgenta, spitalul judetean ar fi trebuit sa fie impartit in doua: covid si noncovid. Pentru asta, conducerea spitalului nu avea de facut decat sa prezinte un plan viabil in acest sens, apoi DSP Neamt ar fi dat un aviz favorabil. Cum planul prezentat de directorul Verzea a fost unul prost, evident ca spitalul nu a putut fi redeschis si este si in prezent folosit doar pentru pacienti covid, desi de atatea luni de zile, cu minime investitii de la CJ Neamt si daca directorul nu ar fi fost ocupat cu campania electorala, se puteau amenaja spatiile, in asa fel incat nemtenii suferinzi sa poata fi tratati in spitalul lor, in spitalul pentru care platesc taxe si impozite.

Chiar daca spitalul este doar pentru pacienti covid si cineva ar crede ca acestia au parte de un tratament decent sau macar uman, din interior apar marturii incredibile despre pacienti (cei mai multi in varsta) internati cu coronavirus, dar carora nu li se mai administreaza tratamentele pentru bolile cronice si mor cu zile, apoi sunt declarati ”decedati covid”. Legat de aceste aspecte, este aproape imposibil sa se obtina informatii oficiale, pentru ca dupa ce a fost numit director medicul Verzea, acesta nu mai raspunde la telefon, iar functia de purtator de cuvant nu mai exista.

Ministrul Sanatatii a mai spus astazi ca ministerul nu poate face mai mult decat sa emita niste recomandari catre CJ Neamt, in urma controalelor pe care le fac specialistii din minister. Daca administratorul, adica CJ Neamt tine cont de recomandari bine, daca nu, iarasi bine, nemtenii pot muri linistit la poarta spitalului cu 1.800 de angajati si cu 900 de paturi, in care sunt internati un pic peste 200 de pacienti infectati cu Covid 19.

In acest timp, nu mai departe de vineri, 18 septembrie, Ionel Arsene si camarila au inaugurat un spital mobil fantoma, cel de la Lețcani, care nu poate fi functional, pentru ca mai are de obtinut multe avize. CJ Neamt a platit pentru spitalul mobil 3,2 milioane de euro. Cu 10% din acesti bani, putea fi amenajat spitalul judetean, pentru a primi si pacienti noncovid.

Declaratiile complete ale lui Nelu Tataru despre Spitalul Judetean Neamt, in materialul video de mai jos, de la minutul: 17:45

https://www.facebook.com/tvmneamt.ro/videos/696407064558729

Ionut CORFU

2 COMENTARII

 1. Sa nu uitam proveniența eroului respectiv și poate intelegem pocnetul călcâielor .
  Că orice Moș Teacă omul execută, de gândit gândesc alții pentru el .
  Așa mere la oștire, cu strigăte de uraaa prin spăngi, prin fum, prin mii de baionete, tot înainte ( daca zice șefu,)!
  Mai distractiv e că noi cu toți muncim pentru acești trântori care îngrijesc o mână de pacienți .
  Nu uitam și de consultații date chipurile de nește dame care consultau cu policlinica închisă.
  Nu se mai aude nimic, domn (gradul) Verzea pretindea atunci că doamnele respective vor păți cine știe ce .
  Sa fim deștepți și fără frică .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.