Compania germana Heidelberg Cement, care detine fabrica de ciment de la Tasca, a fost amendata cu 200.000 de lei, anunta Garda de Mediu Neamt. 100.000 de lei pentru nerespectarea conditiilor impuse in Autorizatia de Mediu si alti 100.000 de lei pentru deversarea de substante periculoase in apa paraului Bicaz.

In cauza este deschis si un dosar penal inregistrat la Parchetul Bicaz, pentru cel putin 3 infractiuni. ”La nivelul IPJ Neamt, in data de 4 mai, s-au constituit echipele operative care s-au deplasat la fata locului, unde impreuna cu reprezentantii institutiilor abilitate, au incheiat primele acte de constatare. Acestea au constiuit temeiul intocmirii unor sesizari din oficiu inregistrate la Parchetul de pe langa Judecatoria Bicaz.

Astfel, avem o sesizare din oficiu care vizeaza poluarea din interiorul fabricii de ciment, si vizeaza comiterea infractiunilor de infectarea apei, prevazuta de Articolul 356 Cod Penal si de poluare prin evacuare de substante periculoase prevazuta de Articolul 98 din Ordonanta de Urgenta 125/2015 privind protectia mediului, precum si infractiunea de evacuare de substante care pot afecta caracteristicile apei si pot genera pericole asupra integritatii si sanatatii persoanelor, animalelor, a fondului piscicol, prevazuta de Articolul 92 din Legea 107/1996 a apelor.”, a declarat intr-o conferinta de presa cms sef Mihai Osoianu, seful IPJ Neamt.

Reamintim ca politistii s-au sesizat din oficiu privind comiterea unor infractiuni, dupa ce Garda de Mediu a uitat sa sesizeze IPJ Neamt, asupra constatarilor de dupa dezastrul ecologic de la Heidelberg Cement.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.