Actualizare: Click AICI! Primăria P. Neamț, clarificări despre situația de la Școala nr. 5

Știrea inițială: Vestea că o parte dintre elevii de la Școala nr. 5 din Piatra Neamț (cartier Dărmănești), ar urma să fie mutați la școala din Cartierul Speranța, a creat mari nemulțumiri printre părinți. Șoala ar urma să intre în lucrări de reabilitare, de aceea, toate clasele trebuie eliberate. În total, 7 școli din Piatra Neamț vor intra în reparații capitale în perioada următoare, iar elevii vor fi redistribuiți în 10 școli din oraș.

Conform unei informări de pe un grup de părinți ai școlii nr. 5 (foto- capturi de ecran), mutarea elevilor va începe în luna februarie, iar în urma unei discuții cu reprezentanți ai primăriei, părinții au fost informați că una dintre variantele luate în calcul, este ca o parte dintre elevi (clase de step by step și clasele I-IV) să învețe la școala din cartierul Speranța, la limita orașului cu satul Izvoare din comuna Dumbrava Roșie. O altă parte ar urma să rămână în sala de sport a școlii, iar restul, vor fi împărțiți prin alte unitati de învățământ. Totodata, din cauza supraaglomerării din școlile care vor prelua elevii de la școala nr. 5, ar urma să fie scurtată durata orelor de curs.

Evident, cei mai nemultumiți, sunt părintii copiilor care ar urma să învețe la Izvoare, pentru că aceștia sunt de vârste mici și foarte mici. Totodată, părinții se întreabă de unde va scoate primăria autobuze pentru 400 de elevi care ar urma să fie transportați în fiecare zi dus-întors la Speranța și cine va garanta pentru securitatea acestora atât pe timpul deplasării, cât și pe timpul în care se vor afla la cursuri, știind că zona este una rău famată.

V-aș ruga daca se poate sa expuneti opiniei publice situatia scolii nr. 5 Piatra Meamt pe care alesii locali vor sa o mute la Speranta pentru o perioada de 2 ani.

Ni s-a stransmis pe grupul de parinti de catre reprezentantul parintilor in consiliul scolii, ca din februarie cursurile scolii nr. 5 vor fi mutate la izvoare pe o perioada de 2 ani, întrucat scoala va intra in reabilitare. La inceputul anului ni sa spus ca scoala urmeaza sa fie reabilitata, cursurile urmand sa se desfasoare la parterul salii de spotr pe perioada reabilitarii. Au luat-o razna! O sa ajungem sa transferam toata clasa. Copiii de clasa pregatitoare, de 6 ani, urmeaza sa ajunga la Speranta transportul fiind nesupravegheat. La un loc cu ceilalti elevi mai mari, astia abia stiind sa se incheie singuri la papuci”, este mesajul transmis către tvmneamt, de unul dintre părinți.

Nemulțumiri sunt și printre cadrele didactice, care vor fi nevoite să facă naveta între școli și vor trebui să împartă cancelariile și/sau birourile cu personalul școlilor gazdă.

De la Primăria Piatra Neamt, ni s-a comunicat astăzi in urma unei solicitări formulate de tvmneamt, că s-a revenit asupra deciziei de a muta la Speranta elevii de I-IV și că în cursul zilei de astăzi se va emite un comunicat de presă cu clarificările necesare. Când îl vom primi, îl vom publica.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. DE CE trebuie reabilitate în același timp 7 școli? Sau 10?
  Nu e destul că tot orașul e întors pe dos? În ce sertare au stat aceste proiecte de sunt scoase abia acum?
  Cum să nu fie nemulțumiri?
  Am și eu un copil de 9 ani care va trebui să meargă la altă școală. Îi voi lua, și lui, abonament la autobuz, dacă tot va fi navetist. Dacă programul autobuzelor nu se va modifica, copilul meu va întârzia zilnic la școală, pentru că nu am de gând să-l duc în stație la ora 7:00.
  Tocmai am aflat din presă că se va demola podul mare de la spital. Alt motiv de bucurie.
  Eu înțeleg că actuala conducere din primărie vrea să arate ce vrednică e. Numai că ne cam termină psihic cu haosul pe care l-a creat și care ,se pare, va ajunge la cote incomensurabile.
  Ne vedem la vot!
  ADMIN: Proiectele alea au nu anumit parcurs, de la întocmire până la aprobarea finanțării. Totodată, au prevăzut un termen de finalizare, iar cu banii europeni nu e ca la piață, stai că fac mâine, sau amâni când vrei tu. Înainte să aruncați cu vorbe aiurea, documentați-vă!

  • Eu am întrebat de ce trebuiau începute aceste proiecte în același timp. Da, cu banii europeni nu te joci. Dar nici de nervii tuturor cetățenilor nu se poate ca cineva să-și bată joc. Asistam de ani buni la proiecte care nu se mai termina sau care sunt făcute atât de prost încât ajungem să ne întrebam dacă tot ce se întâmplă d spre binele cetățenilor sau doar a unor băieți deștepți. Dumneavoastră vă place cum arata pasajul de la Curtea Domneasca? Dar cât de bine funcționează transportul public vă place?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.