Padurea de pe Dealul Balaur este la doi pasi de orasul Piatra Neamt si se afla in preferintele multor nemteni cand vine vorba de o iesire in natura, dat fiind faptul ca este foarte aproape de oras si bucura privirea cu peisaje minunate.
Ei bine, exact in acest loc, la marginea satului Sarata-Dobreni si la cativa metri de locuintele particulare dar destul de ferit de privirile indiscrete ce pot trece pe drumul de langa padure se afla un loc ce poate fi lesne denumit groapa de gunoi. O priveliste de-a dreptul socanta, apare dupa primul pas facut printre arbori. Imagini de un aspect cel putin dezolant apar in fata ochilor. Pe o suprafata de ordinul zecilor de metri patrati, sunt aruncate deseuri. Trebuie sa recunosc faptul ca am mai vazut astfel de scene. Dar chiar in padure n-am vazut niciodata. Imaginile sunt mai mult decat graitoare.

 

Deseurile sunt de tot felul. De la deseuri textile la recipiente din sticla pentru alcool si chiar deseuri periculoase care pot contamina mediul, cum sunt cutiile pentru vopsea.

Padurea respectiva se afla in administrarea Ocolului Silvic Garcina. In acele locuri se fac lucrari silvice: marcari, taieri, etc. Chiar sa nu fi vazut padurarul ceea ce se intampla acolo? Greu de crezut. La cativa metri se afla case locuite. Chiar sa nu fi vazut nimeni ce se intampla acolo sau chiar locuitorii sunt cei care fac asta? Intrebari la care raspunsul este foarte usor de aflat daca padurea ar reprezenta si altceva decat sursa de venit pentru cetateni si pentru cei care sunt platiti sa o pazeasca si s-o ingrijeasca. Este asa de greu de organizat o panda si de montat niste placute cu avertisment pentru nesimtitii care indraznesc sa faca asa ceva? Sa speram ca cineva se va autosesiza in urma acestui articol si lucrurile se vor indrepta, inainte ca locul sa devina imposibil de reabilitat.

Ionut Corfu
Sursa foto:Flavius Corfu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.