Caminul Cultural Borlesti va gazdui duminica, 10 mai, concursul cultural – artistic regional „Nestemate populare pe plaiuri nemtene – Valerica Patrichi”, organizat la Caminul Cultural Borlesti. Organizatorii sunt Scoala Gimnaziala „I. Gr. Teodorescu” Ruseni, comuna Borlesti si Scoala gimnaziala Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, sub egida Inspectoratului Scolar Judetean Neamt si in parteneriat cu Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt. Ansamblul folcloric „Floricica de la Munte” al Centrului pentru Cultura si Arte si interpretii sai, Florin Mihut si Miruna Avasiloiei, vor sustine un program folcloric, in afara concursului.

Carmen-Elena Nastasa – Director Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt.

„Este al doilea an consecutiv cand incheiem un parteneriat, pentru acest eveniment, cu Scoala Gimnaziala «Ioan Grigore Teodorescu» din Ruseni. Pentru noi e important sa fim parte a unui proiect educational care isi propune sa promoveze traditiile autentice ale judetului Neamt si personalitatea Valericai Patrichi, una dintre cele mai cunoscute interprete de muzica populara din zona noastra. Am apreciat intotdeauna initiative de acest gen, de altfel, avem o colaborare foarte buna cu scoala din Ruseni, concretizata prin activitati comune legate de pastrarea patrimoniului cultural specific zonei”

Concursul este impartit pe doua sectiuni (interpretare muzica populara si dans popular) si este destinat tuturor copiilor talentati, de la varsta prescolara, pana la elevi de clasa a VIII-a. In cadrul celor doua sectiuni, se vor acorda, pentru fiecare nivel de studiu, premiile I, II si III, premiul special al juriului si diplome de participare.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.