Actualizare: Col. Ciprian Mitrea, seful ISU Neamt ne-a contactat imediat dupa publicarea articolului, iar situatia s-a remediat. Probabil ca ISU Neamt va ramane in continuare institutia cu cea mai buna comunicare din judetul Neamt.

Text initial: ISU Neamt a trecut la niste standarde ultramoderne, in ceea ce priveste comunicarea. Niste ”minti luminate” s-au luat la tranta cu internetul si au decis sa comunice cu presa doar pe Whatsapp.

Nu se mai dau comunicate de presa oficiale pe mail si purtatorul de cuvant nu mai raspunde la telefon, pentru ca exista Whatsapp. Mintea creata care s-a gandit la asta, a facut un grup cu jurnalisti (unii sunt si de pe la Harghita, naiba stie de ce). Joi (10 august), cand s-a dat drumul la gluma asta, pe grup erau in total vreo 50 de persoane. Oamenii vorbesc vrute si nevrute de numai informatii nu poti scoate de acolo. Care glumeste, care pune poze, mai apare un comunicat, iar mai intreaba unul cate ceva si tot asa, de nu mai stii daca e ISU, Psihiatria sau grupul colegilor de clasa a III-a, care tocmai au descoperit smartphone-ul.

De exemplu, noaptea trecuta a fost un incendiu la Targu- Neamt. Au trecut aproape 12 ore de la izbucnirea lui si nu exista niciun comunicat oficial de la ISU, venit pe canalele obisnuite si normale pana la urma. In schimb (pentru ca noi am iesit de pe nebunia aia de pe Whatsapp) aflam ca seful ISU Neamt, colonelul Ciprian Mitrea da informatii de zor pe grupul de pe Whatsapp. In urma cu scurt timp, a pus tot pe aplicatia respectiva, un comunicat cu cauzele incendiului.

Ne intrebam ce naiba se intampla daca telefonul sefului ISU Neamt ajunge la un glumet care anunta presa pe grup, ca s-a rupt barajul de la Bicaz, iar informatia se transforma in stire. Ca sa nu mai amintim, ca poate sunt jurnalisti care dintr-un motiv sau altul nu au smartphone.

La fel s-a intamplat si vineri, cand a avut loc un incendiu la un acoperis al unei scoli. Informatiile oficiale ISU Neamt erau pe Whatsapp.

Presupunem ca pana la ora asta a fost desfiintat postul de purtator de cuvant de la ISU Neamt, pentru ca este greu de crezut ca cineva il mai plateste pe slt. Adrian Rotaru ca sa faca nino, nino! pe Whatsapp.

Tvmneamt.ro isi anunta cu parere de rau cititorii chiar cu riscul scaderii traficului pe site, ca nu vom mai publica nimic de la ISU Neamt si nu vom mai merge nici la conferintele lor de presa, pana la remedierea situatiei.

Totusi, o institutie militara serioasa trebuie sa aiba o comunicare la fel de serioasa nu sa faca tumbe pe aplicatii pentru adolescenti. Sugestie pentru ”comunicatorii” ISU Neamt: N-ar fi rau sa-l adauge in grup si pe Raed Arafat, pe prefect, pe primarul Chitic, pe seful Inspectoratului Scolar, pe Ionel Arsene s.a. macar stim o treaba si am trimite si noi niste inimioare si emoticonuri. Succes!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sa nu va mai duceti la comunicatele lor de presa d-le Corfu Si sa nu mai publicati nimic de ei sau de alte subiecte ca vor/vom fi foarte suparati. Pai ce? Nu stau ei drepti in fata d-voastra? Rusine sa le fie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.