Peste 2.700 de persoane din judetul Neamt au fost verificate de ieri pana astazi (31 martie/1 aprilie), pentru a se vedea daca respecta regimul de izolare la domiciliu. 6 dintre acestea au fost tranferate în carantina suba paza, fiind tototada amendate, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Neamt. ”În ultimele 24 de ore, peste 410 polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și militari au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În acest context, forțele de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 2.756 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Ca urmare a nerespectării restricțiilor de autoizolare, 6 persoane au fost transferate sub pază la centrul de carantină. În acest sens, pentru abaterile constatate, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 25.000 de lei”, informeaza Prefectura Neamt.

Persoanele care nu respectă condițiile autoizolării precum și cele care părăsesc locul în care sunt carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia perioada de 14 zile de carantinare și vor suporta cheltuielile efectuate cu carantinarea.

Pana acum, in judetul Neamt au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 și 3, în cuantum de 207.800 de lei. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de omisiunea declarării unor informaţii, în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

Valoare amenzilor poate ajunge pana la 20.000 de lei pentru pesoanele fizice si pana la 70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Potrivit DSP Neamt, la data 31 martie, in judet erau 311 persoane in carantină si 2897 persoane în auto-izolare la domiciliu.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.