Serialul HBO care se filmeaza in Piatra- Neamt, a fost subiect in conferinta de presa sustinuta astazi de Dragos Chitic. Primarul a oferit noi detalii despre productia celui mai cunoscut canal de filme din lume. ”Piatra Neamt a fost ales de catre HBO Europe pentru filmarea unui serial artistic cu sase episoade scris şi regizat de cunoscutul regizor pietrean ,Daniel Sandu. Filmarile  vor fi realizate in perioada  august- octombrie din acest an  in mai multe locatii publice si private din oras, selectionate de echipa de productie a filmului. Cea mai mare parte a filmarilor se vor realiza in Piatra Neamt iar o parte dintre ele in orasul Onesti.

Unul dintre producatorii executivi ai filmului , Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe a declarat : „Pentru noul serial HBO creat de Daniel Sandu ne-am dorit un oraş tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic şi să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre”. „Sunt două oraşe remarcabile, diferite şi pline de culoare, a căror fuziune va fi recognoscibilă şi care vor intensifica starea bună şi entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”, a adăugat el.

Consider ca trebuie sa ne mandrim cu alegerea municipiului Piatra Neamt ca si loc de filmare a unui serial care este asteptat sa se bucure de un imens succes mai ales ca filmul este scris si regizat de pietreanul nostru, apreciatul regizor Daniel Sandu , declarat in aprilie anul trecut  cetatean de onoare al orasului Piatra Neamt pentru succesele sale cinematografice. Daniel Sandu este regizorul care  a debutat în lungmetraj în 2017, cu „Un pas in urma serafimilor”, care a fost nominalizat la 15 categorii ale Premiilor Gopo şi a câştigat 8 trofee, inclusiv pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu” şi „cel mai bun regizor”.

O parte dintre filmari vor fi realizate in spatii inchise sau in proprietati private dar o parte vor fi realizate in spatiul public, in diverse zone din oras, in general  pe strazi. Chiar daca inchiderea partiala sau totala a unor tronsoane stradale ,  pentru perioade scurte de timp ar putea produce un usor discomfort sunt convins ca acesta va fi inteles de pietreni si compensat de ocaziile unice pentru public de a putea asista la momentele de filmare. In general in localitatile in care s-au turnat filme localnicii a fost incantati participand chiar activ la realizarea filmarilor. In plus orasul nostru  va beneficia de o  promovare cu totul speciala prin realizarea acestei productii artistice.

Filmul serial realizat de HBO Europe in regia pietreanului Daniel Sandu se va intitula „Bani negri (pentru zile albe)” , este produs de Mobra Films si  va avea premiera în acelaşi timp în toate teritoriile HBO Europe”, a declarat Dragos Chitic.

Se confirma astfel o parte dintre informatiile obtinute de tvmneamt.ro pe surse, si publicate la inceputul lunii iulie, in articolul de mai jos

Filmări HBO în Piatra Neamț, peste 1.000 de figuranți pentru un serial. Un hotel a dat cu flit producătorilor/surse

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.