Ies la iveala noi detalii din ”Afacerea Lețcani”. Spitalul mobil pentru care CJ Neamt a platit 3,2 milioane de euro la initiativa lui Ionel Arsene, ar fi costat de fapt cu 2,7 milioane de euro mai putin, scrie bzi.ro. Mai mult dupa aproape 3 saptamani de la deschidere si dupa mai multe inaugurari electorale, in spitalul destinat pacientilor Covid, nu a fost internat niciun nemtean dintre cei infectati cu coronavirus.

Conform sursei citate, turcii care au furnizat modulele si echipamentele, ar fi facut initial o oferta de 10,2 milioane de euro, insa pretul final a ajuns la 13,4 milioane de euro, de unde se poate deduce ca cifrele au fost umflate, insa acest aspect urmeaza sa fie lamurit de anchetatori, pentru ca ”Afacerea Lețcani” este deja pe masa procurorilor DNA.

Si nu numai ca pretul a fost umflat, dar la aceasta ora, dupa ce a fost deschis cu o întarziere de 5 luni, spitalul functioneaza la jumatate de capacitate, din cauza unor echipamente defecte si a unor grave erori de proiectare, care nu permit functionarea spitalului la intreaga capacitate.

Firma din Turcia a înaintat o ofertă în 2 aprilie 2020, adică exact cu o zi mai devreme, iar valoarea acesteia era de 10,2 milioane de euro. Aici se vede clar că Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, a avut discuții cu firma din Turcia, iar toată licitația nu a fost altceva decât un simulacru de procedură: câștigătoarea fusese stabilită cu mult înainte de Maricel Popa. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au intrat pe fir și au solicitat deja o serie de documente de la Euronest și CJ Iași, scrie bzi.ro

Unitatea medicală de la Lețcani a primit aviz pentru doar 118 paturi, din care 48 pentru Secția ATI. Cu toate acestea, Euronest s-a lăudat cu o achiziție de 256 de paturi pentru care avansase inițial cele 13,4 milioane de euro. Practic, jumătate din spital este nefuncțional, însă Euronest este gata să ofere o sumă destul de mare firmei din Turcia. Mai mult, asociația condusă de directorul Alina Popa continuă să susțină că unitatea are 256 de paturi, mai scriu jurnalistii bzi.roarticolul integral, AICI: Spitalul mobil de la Lețcani a costat 10,7 milioane de euro. Turcii au fost iertați de o penalizare uriașă după combinațiile făcute la Parcul Transagropolis

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.