Primăria anunță noi modificări pentru fluidizarea traficului rutier în P. Neamț: Primul sistem „Kiss & Ride” și sens unic pe strada Gavril Galinescu

Comunicat- Primăria Piatra Neamț: Primul sistem „Kiss & Ride” din Piatra-Neamț va fi implementat la clădirea în care își desfășoară cursurile elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 (clădirea fostei Școli Normale, strada Gavril Galinescu, nr. 11). Acest sistem presupune un refugiu (sau un culoar) de debarcare, respectiv îmbarcare, pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, copilul își ia la revedere de la părinte, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranță în curtea unității de învățământ. Timpul total pentru a lăsa copilul la școală este de aproximativ 20-30 secunde, scăzând astfel considerabil traficul care se formează dimineața și la terminarea cursurilor. Acest sistem va fi implementat în următoarele zile, iar cele 4 locuri de parcare din fața clădirii vor fi repoziționate.

Tot pentru fluidizarea traficului din zona Dărmănești, în cadrul Comisiei pentru Analiza şi Asigurarea Fluidizării Circulației Rutiere în municipiul Piatra-Neamț s-a hotărât ca pe strada Gavril Galinescu circulația să se desfășoare într-un singur sens.

Decizia intră în vigoare începând de astăzi, 4 octombrie. Circulația rutieră se va desfășura pe sens unic, de la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 spre intersecția cu Aleea Ulmilor, conform hărții de mai jos. Vă mulțumim pentru înțelegere!

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.