Potrivit unor noi reglementari legislative care vor intra in vigoare la sfarsitul lunii ianuarie 2020, politistii nu sunt obligati sa-si arate legitimatiile daca sunt in uniforma, iar daca este nevoit sa intervina de urgenta, indiferent in ce tinuta este imbracat, politistul trebuie doar sa-si faca anuntata prezenta: ”Politia!”. ”În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea, astfel:

– dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui, precum și a unității de poliție din care face parte;

– dacă este în ținută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui și a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.

Prin excepție, atunci când siguranța polițistului sau rezultatul intervenției ar putea fi periclitate, polițistul își face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil. În acest caz, intervenția polițistului se face prin anunțare: ,,Poliția!Aceste reglementări intră în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie 2020”, informeaza IPJ Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.