CJSU Neamt a introdus noi restrictii in comuna Dobreni, dupa ce incidenta de raspandire comunitara a ajuns astazi la 7,43 la mie, transmite Prefectura Neamt. Printre restrictii se numara si interzicerea circulatiei persoanelor in zilele de weekend dupa ora 20 sau inchiderea unitatilor comerciale de la ora 21 in cursul saptamanii si de la ora 18 in weekend. Noile restrictii intra in vigoare incepand de astazi, 16 aprilie.

Hotararea CJSU Neamt:

Art. 1. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei / gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00 în comuna Dobreni (7,43), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă / gospodărie şi locul / locurile de desfăşurarea a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care nu sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea / însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Art. 2. (1) În condiţiile art. 5 alin (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ / prestări de servicii în spaţii închise şi / sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5.00 – 21.00.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în intervalul orar 21.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

(3) În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ / prestări de servicii în spaţii închise şi / sau deschise, publice şi / sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 05.00 – 18.00, în comuna Dobreni (7,43), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

(4) Prin excepţie de la prevederile alin (3), în intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

(5) Prin excepţie de la prevederile alin (1) şi (3), unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Art. 3.  Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, în comuna Dobreni (7,43), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1000 de locuitori.

Art. 4. Măsurile prevăzute la art. 1, art. 2 şi art. 3 intră în vigoare începând cu data prezentei hotărâri, pentru o perioadă de 14 zile.

Art. 5. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţii administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţii administrativ teritoriale.

Incidenta in judetul Neamt este astazi de 1,81 la mie, in scadere in ultima saptamana. In ultimele 24 de ore, in judet au fost raportate 88 de noi cazuri de infectare, iar la nivel national, 3264 de cazuri, inregistrandu-se o scadere constanta in ultimele 10 zile. Numarul cazurilor de decese raportate ca fiind asociate infectarii cu Sars Cov2, ramane insa ridicat in continuare, astazi fiind raportate 137 de decese.

Tabelul cu incidenta in judetul Neamt, pentru fiecare comuna si oras in parte:

incidenta L 16.04.2021

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.