Romanii au o vorba despre cei care au probleme de comunicare sau care sufera de anlafabetism functional, vorba care se potriveste de minune Locativserv, mai bine spus conducerii companiei aflata in subordinea Consiliului Local Neamt:

-Buna ziua!

Loading...

-Bat pari.

-N-ai vazut caprele mele?

-Pana colo-n deal.

Cam asa sunt si raspunsurile Locativserv la solicitarea nostra de informatii, bazata pe legea 544/2001, privind liberul aces la informatiile de interes public. Dupa cum se stie, pe 22 februarie, directorul Locativserv, Vladimir Togan (PNL) a fost contactat telefonic pentru a i se solicita cateva informatii de interes public referitoare la compania pe care o conduce. El a refuzat cu incapatanare sa raspunda, insistand sa trimitem o cerere scrisa, fara sa stie ca legea prevede ca informatiile pot fi cerute si telefonic.

Inregistrarea convorbirii telefonice:

Noi banuiam ce raspuns vom primi la o cerere scrisa, de aceea am insistat sa primim informatii telefonic, iar banuielile s-au confirmat ieri, odata cu primirea raspunsului. Sa le luam pe rand!

Intrebare tvmneamt.ro: De ce la recursul procesului in care doamna Holicov Felicia a actionat in judecata Locativserv pe data de 21 februarie 2018, compania nu a fost reprezentata in instanta, adica nu a fost aparata de nimeni?

Raspuns Locativserv: Va comunicam ca in temeiul art. 583 Noul Cod de Procedura Civila ”Oricare dintre parti poate cere in scris ca solutionarea litigiului sa se faca in lipsa sa pe baza probelor aflate la dosar”

Deci ne-am lamurit. Noi intrebam de ce Locativserv nu a fost aparat intr-un proces in urma caruia poate pierde multi bani, iar directorul ne raspunde cu un citat din legea care prevede ca nu te obliga nimeni sa te aperi. Togan poate aplica aceasta lege atunci cand este vorba despre el si banii lui de acasa sau de la firma lui. Cand este vorba despre o companie publica in fruntea careia se afla, trebuie sa faca pe dracu-n patru ca sa-i apere interesele.

Intrebare tvmneamt.ro: Unde a fost publicat anuntul pentru ocuparea postului de director general si care este tirajul ziarelor sau care este traficul site-urilor unde a fost facut public?

  Raspuns Locativserv: Anunutul privind organizarea precedurii de selectie pentru postul de Director General al societatii a fost publicat in doua ziare de larga circulatie  asa cum prevede legislatia in vigoare, respectiv ziarul Capital si ziarul Bursa si pe site-ul societatii.

Togan invoca din nou ”legea”, ca si cum legea nu te lasa sa publici anuntul decat in cele doua ziare mentionate. Trecem peste faptul ca nu vine cu nicio dovada a aparitiei anuntului si il credem pe cuvant, dar omite sa ne spuna ce impact a avut publicarea lui in cele doua ziare. Dar ca se xplicam, cand posturile de directori pe bani publici trebuie ocupate de niste baieti de la partid (in cazul de fata PNL), nu are nimeni interesul sa afle cat mai multa lume ca postul este vacant. Asa ca daca legea le-ar fi permis, cei care au organizat concursul ar fi publicat anunutul intr-un cotidian din Bulgaria, numai sa nu se auda de el. Drept dovada, faptul ca Togan a fost singurul candidat, deci de anunt nu a auzit nici naiba. Daca cineva ar fi vrut ca Locativserv sa fie condus de o persoana competenta s-ar fi facut tot posibilul sa afle cat mai multa lume despre el pentru ca suntem siguri ca in Piatra- Neamt exista tineri foarte capabili sa preia o asemenea functie pe un salariu destul de bun, in loc sa fuga prin alte tari. Mai mult, dupa cum se arata in acelasi document cu raspunsurile, Locativserv plateste unui site local 600 de lei pe luna pentru publiciate. De ce nu o fi fost publicat anunutul si in acel site? Intrebare retorica, desigur. Banii acestia se platesc doar pentru interviuri cu Togan din care reiese cat de bun si nemaipomenit mananger este el.

Intrebare tvmneamt.ro: Care este ”experienta relevanta in activitatea de conducere a unor intreprinderi publice ori societati din sectorul privat’’ a candidatului Vladimir Togan, asa cum cere una dintre cele trei conditii de participare la concurs?

Raspuns Locativserv: Referitor la procedura de selectie va asiguram ca au fost respectate toate prevederile legislatiei in vigoare privind legislatia si transparenta, elaborarea criteriilor de selectie, a termenelor, etc.

Daca nu ati inteles bine, recititi va rugam intrebarea noastra si raspunsul directorului Locativserv. Evident, este un raspuns care n-are nicio legatura cu intrebarea si cineva crede ca ne poate prosti asa pe fata. Putem trage deci concluzia ca Vladimir Togan nu are niciun fel de experienta in posturi de conducere, asadar nu a respectat o cerinta minima de participare la concurs, deci la ora asta ocupa postul ilegal si poate n-ar fi rau sa se autosesizeze o autoritate competetenta daca mai avem asa ceva in judetul asta sufocat de nepotisme si combinatii pe bani publici.

Singura intrebare la care Togan a raspuns corect si pe care ii era imposibil sa o ocoleasca, este cea referitoare la salariul sau. Cu 7.000 de lei pe luna net (bani in mana) este platit din bani publici un director numit politic prin concurs cu dedicatie, la Locativserv. La acesti bani se mai adauga si alte facilitati, cum ar fi masina de serviciu.

Ce nu inteleg politicienii si cu atat mai putin Vladimir Togan, este ca aceste rapsunsuri in bataie de joc nu sunt pentru noi, pentru tvmneamt.ro. Sunt pentru cei peste 100.000 de locuitori ai acestui oras care platesc taxe si impozite marite recent cu peste 25%. Deci nu pe noi ne ia la mișto, ci pe contribuabili. Acum intelegeti de ce a refuzat Vladimir Togan sa ne dea orice raspuns telefonic? Absolut rusinos pentru PNL Piatra- Neamt si pentru primarul Dragos Chitic sa-si bata joc de pietreni sustinand asemenea oameni si apeland la acest gen de practici pentru acapararea institutiilor si societatilor comerciale ale primariei in scop exclusiv politic, dar in acelasi timp sa invoce de cate ori au ocazia ”transparenta”, ”normalitate in administratie”, etc.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Bravo, domnule Corfu!
  Demascați-i pe politrucii ăștia incompetenți cu morgă de politicieni!
  E la fel de interesant să mergeți cu investigația nu mai departe de FB, sa vedeți cum „laudacii ” lui Bârjoveanu din campania de la Locale, şi-au primit „osul de ros” sub formă de…funcții. Consiliul de administrație, de, el știe, el drege, el răspunde, vorba d-lui Togan. Vai de capul nostru!

 2. Numai 7000 lei, în mână ?
  Parcă în perioada de „interimat” ilegal avea 5000 lei.
  Acum are „experiență”, de aceea are salariul mărit!
  Josnici sunt liberalii, nu mai spunem de membrii Consiliului de administrație, care habar nu au ce se întâmplă în societate ( ca să vadă contribuabilii, cereți public să se facă măcar o conferință de presă în care să se discute despre deciziile luate, activitățile desfășurate în cadrul societății, cheltuieli, etc). Ce v-a răspuns acest „togan” este mult!
  Habar nu are de ce e acolo, dar timpul o va demonstra!
  Chitic, Romel te joacă la „terasă”!
  Faptul că ești „sub papucul lui” se vede din exprimările publice și deciziile PNL Piatra Neamț!
  Aștept cu interes ca BPJ al PNL Neamț să vă retragă sprijinul politic! Ar fi cel mai corect lucru pentru derapajele voastre!

 3. Doamne fereste ce „eminenta cenusie” mia luat locul!!!!!!!!Chitic cu parjoalele astea vrei sa mai fii primar? La Bacau da, la noi niciodata sa tii minte!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.