O femeie din Botosani si-a uitat poseta in gara din Roman si cand si-a dat seama de asta, a anuntat politia. Femeia uituca a fost si norocoasa in acelasi timp, pentru ca politistii au reusit sa gaseasca geanta femeii, cu absolut toate actele, bunurile si banii la locul lor.

În dimineața zilei de 28.08.2016, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Roman au fost sesizați telefonic despre faptul că o femeie de 67 de ani, din Botoșani și-a uitat poșeta în gara municipiului Roman. Polițiștii de transporturi au verificat imediat stația CFR Roman, persoanele care se aflau în interiorul sălii de așteptare și casa de bilete.

La doar 5 minute de la semnalarea primită, a fost găsită geanta femeii cu tot cu bunurile, respectiv două telefoane, acte personale, carduri bancare și suma de 630 de lei.

Aceasta s-a prezentat la sediul poliției de unde și-a recuperat geanta și a constatat că nu-i lipsește nimic din interiorul acesteia, mulțumind polițiștilor pentru operativitate.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

Recomandări ale poliţiştilor pentru o călătorie cu trenul în siguranţă:

Pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare, în staţiile de cale ferată, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori.

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi gențile și bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor!

Evitaţi să adormiți în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu dați detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră persoanelor cunoscute de puțin timp, în timpul călătoriei ori cât aşteptați în gări şi aerogări.

În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători sau în staţii, adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi sau sunați gratuit la 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.