Deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, a facut declaratii naucitoare la B1 TV, inainte de Ziua Nationala a Romaniei, declansand un nou scandal marca USR, partid acuzat in nenumarate randuri de derapaje extrem de grave de la valorile democratice si de inclinatie obsesiva catre neomarxism.

Bulai a declarat ca vrea infiintarea de Tribunale Populare, ca pe timpul comunistilor, cand ”dusmanii de clasa” erau judecati in intreprinderi sau pe stadioane, in procese de tip stalinist ale caror rezultate erau dinainte cunoscute, actul de justitie fiind doar o simpla formalitate. Asemenea instanțe nu au realizat niciodată altceva decît simulacre de justiție.

„Eu nu mai am încredere că justiţia mai poate face ceva în momentul de faţă. Soluţia în momentul de faţă este să aplicăm o metodă care s-a aplicat în Africa de Sud imediat după Apartheid şi a fost un tribunal public, popular, al adevărului şi dreptăţii. După Apartheid a fost acest fenoment în care toată societatea era contaminată de o vină colectivă. A fost o discriminare împotriva unei majorităţi. Aşa a fost şi în România în perioada comunistă. Atunci ai nevoie de o asumare la nivel colectivă, publică, pentru că nu mai poţi găsi, cel mai probabil, vinovaţi pentru fapte care s-au prescris”, a spus deputatul nemtean, ajuns parlamentar la limită in 2016, dupa redistribuirea voturilor.

Desi reprezinta nemtenii in institutia fundamentala a democratiei, Parlamentul, deputatul USR incurajeaza fara nicio remuscare incalcarea Constitutia Romaniei, care interzice clar infiintarea unor astfel de instante, simbol al regimurilor totalitariste.

Articolul 126

(5) Este interzisă înfiinţarea de instanţe extraordinare. Prin lege organică pot fi înfiinţate instanţe specializate în anumite materii, cu posibilitatea participării, după caz, a unor persoane din afara magistraturii.

Ca o ironie a sorții, Bulai a facut declaratiile inainte cu cateva ore de ziua in care s-au implinit 32 de ani de la debutul celebrului proces al muncitorilor care s-au revoltat împotriva comunismului, în noiembrie 1987, la Brașov. Un proces special, care a avut loc nu în sala de tribunal, ci în incinta Întreprinderii de Autocamioane Brașov, cu spectatori atent selectați de Securitate, cu implicarea adunării generale a oamenilor muncii și a gărzilor patriotice, ca și cu transmiterea video în circuit închis a procesului pentru conducerea de partid de la București. Un exemplu strălucit de instanță extraordinară, făcută cu încălcarea grosolană pînă și a normelor comuniste, nemaivorbind de cele universale ținînd de drepturile omului.

Pe 3 decembrie a avut loc derularea de facto a procesului, care a durat o oră și jumătate și a condus la zeci și zeci de condamnări, scriu jurnalistii inpolitics.ro.

Potrivit unor membri USR, deputatul Bulai are mari probleme in organizatia de la Neamt, al carei presedinte este, fiind tot mai mult contestat de colegii de partid, USR Neamt fiind efectat in ultimele luni de numeroase scandaluri bazate pe informatii plecate din interiorul organizatiei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.