Polițiștii nemțeni au reținut 9 permise de conducere pentru conducerea sub influența alcoolului  în cadrul unei acțiuni organizate, vineri, de Biroul Rutier Piatra Neamț împreună cu Secțiile de Poliție Rurală Borlești și Gârcina.

„Au fost organizate mai multe filtre de poliție în comunele arondate secțiilor, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc un vehicul sub influența alcoolului și pentru prevenirea accidentelor de circulație datorate acestei cauze. Astfel, în urma activităților desfășurate au fost constatate două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și au fost depistați 7 conducători auto care se aflau sub influența alcoolului și a căror permise de conducere au fost reținute pentru săvârșirea contravenției de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată în cadrul acțiunii au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R, în valoare de circa 6.650 de lei“, a precizat subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

A doua zi după acțiunea tematică a polițiștilor o patrulă de la Roznov s-a sesizat din oficiu despre faptul că o mașină s-a izbit într-un gard. La intersecția dintre DJ 156 A și strada Școlii din anexa Chintinici-Roznov, conducătorul auto a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unei locuințe. În urma impactului a rezultat doar avarierea autoturismului iar conducătorul auto, un bărbat de 58 de ani, din Piatra Șoimului a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Neamț în vederea recoltării de probe biologice, dar acesta a refuzat recoltarea în prezența cadrelor medicale. În cauză cercetările sunt continuate de polițiști.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Neamț subliniază că șoferii care conduc pe drumurile publice autovehicule având concentrația de alcool în sânge peste limita legală riscă o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă.

Geanina NICORESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.