Finantarea constructiei unei noii piete in municipiul Piatra Neamt depinde acum numai de decizia Consiliului Tehnico Economic din cadrul Ministerului Dezvoltarii. Documentele ce stau la baza constructiei noului edificiu sunt acum complete, iar miercuri, specialistii din cadrul Consiliului Tehnico Economic vor spune daca piata intra in constructie sau nu. Conform viceprimarului Aurelia Simionica,  care se afla la Bucuresti inca de acum doua zile, acum nu ar mai trebui sa existe niciun fel de probleme, in privinta incheierii contractului de finantare cu Compania Nationala de Investitii.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”Cred ca n-a mai ramas nimic din ce era de facut din punct de vedere al pregatirii documentatiilor. Astept cu mare interes sa vad care va fi decizia Consiliului tehnico-economic din punct de vedere al asigurarii finantarii si proiectului. Ședinta va avea loc la ora 11. Intra in analiza documentarea noastra cu proiectul tehnic modificat. Devizul va fi un pic mai mic in comparatie cu cel care a intrat in analiza consiliului in urma cu niste luni, pentru ca intre timp au mai aparut noutati. Este o procedura prin care trebuie neaparat sa trecem pentru a ne vedea cu licitatia organizata si apoi sa inceapa lucrarile”

Nici cei de la Urban nu au stat degeaba in ultimele trei zile. Tot miercuri se va finaliza demolarea partii de piata ce nu a fost distrusa in incendiu, urmand ca pana la sfarsitul saptamanii sa se faca si curetenie in respectiva zona.

Ioan Fiterau – Director CMI Urban

”S-a ajuns cu demolarea la final, s-au recuperat si o parte din acele panouri. La etaj se vor pastra 8 dintre stalpii de rezistenta care vor fi folositi la noua constructie. Se va face curatenie, iar cate ceva dintre ceea ce s-a putut recupera vom incerca sa revalorificam. Ma refer la lift si o parte dintre aparatele de climatizare. De asemenea speram ca pana la sfarsitul acestui an sa primim macar o parte din asigurare, in jur de 3 milioane de lei, de la firma reasiguratoare”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.