#NouaPiatra. Asta a promis pentru Piatra Neamt in campania electorala, primarul in functie, Andrei Carabelea. ”Noua Piatra” cu haștag neaparat, simbolul rezist. Dincolo de faptul ca ”Noua Piatra” este o ineptie ca slogan pentru ca ciunțește numele orașului, promisiunile au ramas la stadiul de maculatura electorala, pentru ca în cele aproape 10 luni scurse de la instalarea noii administratii (majoritate PNL-USR cu primar PNL), Piatra Neamt incepe sa semene tot mai mult cu o comuna.

Pentru infrastructura rutiera sau pentru alte investitii mai consistente financiar, ar fi de inteles ca lucrurile sunt ceva mai complicate (proiecte, finantari, etc.) si de durata. De neîntels insa, este de ce in Piatra Neamt nu sunt rezolvate lucruri simple, care stau intr-un varf de pix.

Si un exemplu in acest sens, sunt scarile rulante de la Mall Forum Center. Cladirea de langa Piata Centrala este in proprietatea primariei, deci, si scarile rulante. Desi s-a creat falsa impresie ca Locativserv ar trebui sa rezolve problemele de intretinere ale cladirii, realitatea este cu totul alta. Primaria trebuie sa se ocupe de tot, inclusiv de scarile rulante. Acestea nu mai functioneaza de luni de zile bune, poate de peste jumatate de an. In cladirea cu 4 etaje, pe langa alte institutii, își are sediul si Directia de Taxe si impozite. Adica locul unde pietrenii se duc si platesc pentru ca orasul sa le fie administrat corect si ei sa beneficieze de conditii decente de trai. Ei bine, ca sa ajungi sa-ti achiti darile, trebuie sa-ti dai mai intai sufletul pe scarile rulante blocate.

Primaria are contract de mentenanta cu o firma care ar trebui sa se asigure ca scarile functioneaza. Din ce am putut noi afla, se platesc pentru asta peste 9.000 de lei lunar. Din bani publici. Pentru ce se dau acesti bani, daca scarile nu functioneaza de luni de zile si ajung batranii sa faca infarct pana la ghiseele de la Taxe si Impozite sau pana la Evidenta Populatiei?

In acest timp, amicii primarului ajung pe functii de conducere prin societatile primariei, s-a marit numarul angajatilor in primarie cu vreo 50, se platesc 50.000 de euro pe sindrofii de zilele orasului si mai nou, se dau tot vreo 50.000 de euro pe un plan pe hartie pentru un proiect Smart City.

”Se poate si la Neamt”, era sloganul PNL la alegerile de anul trecut. Corect. Se poate si la Neamt sa fie batjocoriti cetatenii carora li s-a cerut mai intai votul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.