Noul cod de etica destinat cadrelor didactice aduce sanctiuni aspre in anul scolar 2014-2015. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat deja ca profesorii care nu respecta regulile vor fi exclusi din sistem chiar de la prima abatere.

Prevederile noului Cod Etic pentru invatamantul preuniversitar, aflat in curs de finalizare la Ministerul Educatiei, interzic profesorilor nu doar sa solicite si sa accepte cadouri, bani sau servicii, dar inclusiv sa faca meditatii cu elevii de la clasele lor. De asemenea, profesorii care predau in scolile din Neamt nu au voie nici sa exploateze elevii ori sa primeasca bani pentru cadouri si pentru examene, inscrierea la olimpiade sau pentru alte favoruri, conform prevederilor codului etic adresat tuturor angajatilor din invatamant. De asemenea, personalul didactic este obligat sa evite situatiile in care ar putea fi lezata libertatea de opinie vizand convingerile politice si religioase.

Documentul mai prevede ca, intre persoanele din sistemul de invatamant preuniversitar responsabile cu instruirea si educarea, sunt interzise solicitarea de servicii personale de orice tip de la colegi care sunt sau urmeaza sa fie in proces de evaluare, angajare sau promovare, iar in evaluarea competentei profesionale vor fi utilizate doar criteriile care au in vedere performanta si rezultatele profesionale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.