Dupa cum bine se stie, in Piatra Neamt, fondul de investitii NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS (NEPI) a achizitionat un teren de 7,4 ha pe care a functionat o fabrica importanta de prelucrare a lemnului si pe care se vrea construirea unui mall cu o suprafata de 29.000 de metri patrati inchiriabili. Proiectul este unul destul de laudat si bine vazut, mai ales la nivelul administratiei locale, pentru ca ar putea reprezenta o buna sursa de venituri pentru bugetul orasului dar si crearea a noi locuri de munca.
Dar… surpriza! Aflam din unele surse o informatie care circula in mai multe medii, precum ca acest proiect ar putea fi sortit esecului din cel putin doua cauze. Una ar fi ca pe terenul cumparat nu se poate construi un mall pentru ca panza freatica a raului Bistrita este la adancime foarte mica, lucru stiut de vanzator, ceea ce ar impiedica amenajarea unei parcari subterane dar si turnarea unei fundatii solide, de care ar avea nevoie o constructie de asemenea dimensiuni. O alta piedica ar putea fi reprezentata de unele probleme care este posibil sa apara in ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra terenului amintit. Chiar daca NEPI este proprietar cu acte in regula, se pare ca ar exista unele litigii cu alti fosti proprietari.

20150505_110433[1]

Am cerut asadar un punct de vedere lui, Dragos Chitic, primarul oraşului Piatra Neamt, care a declarat ca nu are cunostinta de problemele semnalate. Ba chiar ieri, NEPI a depus documente la Primarie pentru obtinerea unor avize necesare construirii celor doua sensuri giratorii care apar in planuri si ale caror costuri sunt suportate de investitor.  In cadrul unei viitoare conferinte de presa alaturi de un reprezentant NEPI vor fi prezentate planurile investitiei.
In urma contactarii Cameliei Ganga, responsabila de  marketing si comunicare in cadrul NEPI,  ni s-a spus ca este prea devreme pentru a prezenta detalii despre proiect, dar sa tinem legatura cu ea ulterior pentru alte precizari. Incercarile noastre de a vorbi din nou cu dumneaei au fost in zadar, ea nemairaspunzand la telefon,  singura modalitate de a o contacta, pentru ca toti cei din cadrul companiei care pot oferi informatii sunt la Bucuresti.
Prin urmare, nu putem decat sa asteptam evolutiile ulterioare ale lucrurilor, pentru a ne edifica in ceea priveste proiectul atat de asteptat si sa vedem daca el ar putea fi mort inca din fasa, sau nu.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.