Actualizare stire- 24 februarie: Vezi AICI- Primarul Carabelea: Stațiile de autobuz inteligente amplasate greșit, vor fi mutate

Stirea initiala: Mai toate administratiile locale din Romania, se plang ca fondurile europene se obtin foarte greu, ca proiectele cu bani UE contin conditii extrem de dure, ca documentatia este foarte stufoasa si ca orice greseala este taxata financiar. La Piatra Neamt insa, un proiect cu fonduri UE pare sa fie conceput in bataie de joc, ca si cum cineva si-ar fi dat examenul de corigenta pe bani publici. Este vorba despre proiectul cu cele 60 de ”statii de autobuz inteligente”, intocmit pe vremea administratiei Dragos Chitic si ajuns acum in faza finala, adica in faza montarii statiilor.

Una dintre ele a fost montata recent pe strada Cetatea Neamtului, la cateva sute de metri de intrarea in Piatra Neamt dinspre Targu Neamt (zona OCOL), pe sensul de mers spre cartierul Darmanesti.

Desi in locul respectiv nu a fost niciodata vreo statie de autobuz, o minte odihnita s-a gandit ca n-ar strica sa fie amplasata una si acolo. Numai ca statia este in rampa, in curbă (in imagini se poate vedea linia continua) și fără alveola. Astfel, autobuzele vor ocupa intregul sens de mers cand vor opri in statie, ceilalati participanti la trafic, fiind nevoiti ori sa astepte, ori sa depaseasca in curba, ceea ce va fi un real pericol pentru siguranta traficului rutier. Mai raman variantele sa urce autobuzul pe trotuar sau sa fie spart trotuarul pentru o alveola, ceea ce este imposibil.

Pe acelasi sens de mers, la cateva sute de metri distanta, este o statie de autobuz deja existenta de zeci de ani. In loc sa fie amenajata o statie inteligenta in acelasi loc, aceasta va fi desfiintata, iar cei care vor sa mearga cu autobuzul, vor trebui sa faca ceva sport, pentru ca noua statie este in varful unei rampe, adica vor avea de urcat un deal.

Ramane de vazut ce părere are Politia Rutiera dar si vestita Comisie Rutiera din CL Piatra Neamt, despre cum a fost amplasata aceasta statie de autobuz. Asteptam de asemenea si un punct de vedere al Primariei Piatra Neamt, care ar trebui sa explice cine a decis sa puna o statie de autobuz aiurea-n drum, si cum se va putea remedia situatia, pentru ca fiind un proiect cu fonduri UE, eventualele modificari sunt foarte greu de adus, iar acea statie nu are cum sa ramana acolo, decat daca la intrare in oras dinspre Targu Neamt, va scrie Caracal in loc de Piatra Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.